13 firme cu capital ucrainean in judetul Timis

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 05.03.2014 16:49 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Emil Mateescu - consilier al Presedintelui Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis a primit vizita lui Boris Patrash, prim secretar pe probleme economice al Ambasadei Uncrainei in Romania, insotit de Vitali Timish, consilier.
Scopul principal al vizitei a fost evaluarea perspectivelor relansarii si dezvoltarii relatiilor economice si comerciale bilaterale reciproc avantajoase.  

Intalnirea a permis efectuarea unui schimb de opinii pe teme de interes comun precum stabilirea unor relatii de colaborare eficiente la nivel regional, organizarea de activitati comune in diferite sectoare de activitate si cresterea nivelului de informare a cetatenilor din ambele tari despre posibilitatile de implementare a unor proiecte economice comune, atat in Ucraina cat si in Romania.

Discutiile au vizat stabilirea unui program de colaborare pentru perioada urmatoare prin organizarea unor schimburi de delegatii economice, parteneriate de afaceri, participarea la manifestari expozitionale in Timisoara si Ucraina, fluidizarea informatiilor economice si de promovare comerciala.
Reprezentantii Ambasadei Ucrainei la Bucuresti au facut o prezentare a starii generale a economiei tarii si a schimburilor comerciale bilaterale, subliniind faptul ca valoarea acestora din 2013 s-a apropiat de maximul istoric atins in anul 2011, ceea ce inseamna o crestere de 2% fata de anul trecut.
De asemenea, sectoarele de colaborare identificate de partea ucraineana sunt: metalurgia, industria chimica, prelucrarea lemnului, industria textila, IT si tehnologiile de varf – in Ucraina se produc motoare performante pentru centrale eoliene si fotovoltaice. 

Emil Mateescu a facut o prezentare a economiei si climatului investitional din judetul Timis, a locului acestuia in economia nationala, a structurii CCIAT si a serviciilor oferite firmelor, subliniind diversitatea acestora, orientarea catre satisfacerea nevoilor clientilor si accentul pe spijinul acordat firmelor prin facilitarea accesului la finantari europene si scrierea de proiecte.
A fost prezentata si situatia inmatricularilor de firme cu capital ucrainean in judetul Timis, in prezent in numar de 13.
De asemenea, a fost facuta si o scurta prezentare a relatiilor de colaborare ale CCIAT cu diverse organizatii si institutii din Ucraina, cu accent pe Acordul de Colaborare incheiat cu Camera de Comert si Industrie Cernauti, la Timisoara, in august 2012.

Reprezentantii Ambasadei Ucrainei in Romania au adresat firmelor timisene invitatia de a participa la misiunile economice si expozitiile organizate anul acesta atat in Ucraina, cat si in Romania, de catre Camera de Comert bilaterala Romania-Ucraina a carei activitate a fost revitalizata si dinamizata.
De asemenea, serviciul comercial al Ambasadei va transmite CCIAT propuneri concrete de colaborare din partea firmelor ucrainiene care doresc afaceri in vestul tarii.
La randul sau, Emil Mateescu a invitat firmele ucrainene sa participe la manifestarile expozitionale organizate de CCIAT si a propus organizarea la Timisoara, in toamna acestui an, a unui Forum de Afaceri Romania-Ucraina.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.