18 tone de substante pentru protectia plantelor care nu mai erau omologate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.04.2012 13:16 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Poliţişti Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei din Secţia 4 Poliţie Timişoara şi un comisar al Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat un control pe linia respectării legislaţiei din domeniul protecţiei plantelor la data de 02.04.2012,la sediul unei societăţi din Timişoara, de pe strada Gării.

Din verificările efectuate a reieşit faptul că societatea deţinea şi comercializa mai multe produse de protecţia plantelor printre care şi cel cu denumirea comercială de 'Premiant', care s-a stabilit că a fost retras de pe piaţă, deoarece certificatul de omologare a expirat la data de 06.05.2008.
Au fost verificate toate documentele societăţii şi s-a constatat că societatea era autorizată să deţină şi să comercializeze produse de protecţia plantelor din toate clasele.
Fiind audiat, administratorul societăţii, B. Ioan, a declarat că produsul este omologat însă este o confuzie cu un alt produs cu aceeaşi denumire.
S-a constatat că în stocul societăţii se găsea cantitatea de 18.622 de litri, cantitate care a fost confiscată şi lăsată în custodie.
Administratorului societăţii i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, livrarea şi utilizarea îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţie a plantelor neautorizate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.