24 de sefi CCI au absolvit cursul Manager imbunatatire procese

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.04.2012 13:13 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În cadrul Proiectului “Schemă inovativă de adaptabilitate şi specializare S.I.A.S.”, selectat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi cofinanţat din Fondul Social European, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş,în calitate de partener coordonator şi Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Vâlcea – partener, au organizat, în perioada 1- 4 aprilie 2012, la Băile Govora, cursul „Manager îmbunătăţire procese“ (cod COR 242108), la care au participat 43 de directori generali, directori departamente/servicii/oficii, absolvenţi ai cursului de consultant cameral şi angajaţi din 24 de camere de comerţ din România. 

Evenimentul a fost deshis de reprezentanţii celor doi organizatori: Valentin CISMARU- Preşedinte CCI Vâlcea, Gheorghe RIZOIU – Director General CCI Vâlcea şi Menuţa IOVESCU – Director General CCIAT care a făcut şi o scurtă prezentare a proiectului, a structurii cursului şi a lectorilor.
Au fost abordate tematici de interes pentru managementul sistemului cameral: Managerii şi performanţa. Eficacitate şi eficienţa sistemului organizaţiei; Analiza SWOT a camerelor de comerţ; Construcţia de către CCI-uri a unei scheme de ajutor de minimis în favoarea firmelor; Matricea analizei strategice Boston Consulting Group. Modele de analize strategice; Procesul managerial în camerele de comerţ; Planificarea şi organizarea. Structuri organizatorice; Management prin centre de profit / responsabilitate; Conducerea. Motivarea. Controlul; Dificultăţi ale demersului strategic în camerele de comerţ; Managementul prin proiecte etc.
În cadrul atelierului „Dinamica prestărilor de servicii de către camerele de comerţ” au fost discutate serviciile pentru sustenabilitatea financiară a camerelor şi aspecte privind managementul specific organizaţiilor camerale.
De asemenea, au fost realizate aplicaţii practice, studii de caz şi vizite la sediul CCI Vâlcea, Centrul de Afaceri Flandra-Vâlcea SA şi Centrul de Congrese şi Expoziţii Oltexpo SA, ca obiective importante pentru mediul de afaceri din Regiunea Sud-Vest Oltenia.
Cursul a fost susţinut de cadre universitare de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universităţii de Vest Timişoara – partener în proiect.
“Oportunitatea de a împărtăşi cu omologii noştri experienţe de management la nivel cameral, abordarea tehnică şi amănunţită a temelor prezentate cu exemple practice aplicabile la nivelul sistemului cameral,corelările fîntre teoria generală şi specificul activităţii camerale, interactivitatea, profesionalismul lectorilor, modul impecabil de organizare a cursului” – sunt cele mai frecvente aprecieri făcute de participanţi în chestionarele de evaluare finală.
Reamintim că după finalizarea formării în meseria de consultant cameral a peste 200 de angajaţi ai camerelor de comerţ din România, activitatea de specializare a acestora continuă cu schimburile de experienţă şi bune practici la nivel naţional.
După acţiunile de la Bacău şi Băile Govora, în perioada 24-27 aprilie a.c., CCIA Timiş şi CCI Braşov derulează, la Braşov, cel de-al treilea schimb de experienţă având ca tematici: Scrierea de proiecte pentru terţi; CCI-urile în relaţia cu clienţii; Instruire activitate tutori.
Informaţii suplimentare la tel. 0256-493386, 0374/160942, e-mail: sciuferescu@cciat.ro, Simona Ciuferescu – manager de proiect.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.