244 de sanctiuni pentru soferi intr-o saptamana

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.01.2012 19:58 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

*În perioada 8-10.01.2012, poliţiştii rutieri au sancţionat un număr de 125 de conducători auto pentru că au încălcat normele rutiere.

În această perioadă oamenii legii au desfăşurat acţiuni cu aparatele radar pe drumurile publice de pe raza judeţului, în urma cărora cei care au încălcat normele rutiere au fost sancţionaţi.
Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru depăşirea limitei de viteză legală, numărul acestora fiind de 80 din total. Alte încălcări privind circulaţia pe drumurile publice au fost şi ele sancţionate de poliţiştii, acestea fiind 45.
Un conducător auto a rămas fără permisul de conducere fiindcă nu a oprit la semnalul poliţistului.
*În perioada 2 - 8.01.2012 poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie au desfăşurat activităţi de asigurare a fluenţei traficului rutier la nivelul municipiului Timişoara şi de disciplinare a conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale.
În cadrul activităţii desfăşurate s-a urmărit respectarea de către conducătorii auto a normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul pe străzi cu sens unic, în scopul asigurării unei fluenţe a traficului la nivelul municipiului.
Astfel, în perioada menţionată s-a constatat şi aplicat un număr de 119 de sancţiuni în valoare de 21.770 lei, după cum urmează :
- 111 sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.530 lei s-au aplicat în conformitate cu O.U.G. 195/2002 rep. privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea indicatorului «oprirea interzisă»;
- 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.140 lei s-au aplicat conform H.C.L.371/2007 modif. privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe raza municipiului Timişoara. Dintre acestea cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe locuri de parcare rezervate pentru persoanele cu handicap.
- 1 sancţiune contravenţională în valoare de 100 lei a fost aplicată conform Legii 38/2003 (actualizată) privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere;
Totodată, au fost ridicate 24 de autovehicule iar alte 5 au fost blocate, aplicându-se şi un număr de 20 colante autoadezive.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.