56 de ani de la aderarea Romaniei la ONU

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.12.2011 15:22 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Biroul Regional BISMUN Banat a marcat împlinirea a 56 de ani de la aderarea României la ONU prin prelegeri, dezbateri, vizionare de film şi o acţiune caritabilă pentru Centrul Regional de Tranzit pentru Refugiaţi din Timişoara.

Miercuri, la Universiatea de Vest, profesorul Dan Lazea a vorbit despre contextul în care România a devenit parte integrantă în structura Naţiunilor Unite şi a făcut o descriere a participării ţării noastre la misiunea din Kosovo. Poziţia strategică a României a determinat implicarea într-o misiune de rezolvare a conflictelor şi stabilire a păcii în zona amintită.
Claudia Liuţe, Public Information Associate UNHCR, a vorbit despre prezenţa acestei structuri ONU în România şi a prezentat activitatea Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă, primul de acest fel din lume.
Seara, cafeneaua Al-kimia a fost neîncăpătoare în timpul proiecţiei peliculei “Persepolis”. Filmul, producţie după romanul omonim al autoarei Marjane Satrapi, prezintă viaţa unei tinere din Iran care pleacă în Occident pentru a descoperi libertăţile unui regim mai deschis.
A urmat o dezbatere moderată de profesoul Constantin Pârvulescu, iar cel mai activ participant a fost recompensat cu volumul grafic “Persepolis”.
Natura acestui segement a fost una caritabilă, astfel că participanţii au adus cărţi, caiete, haine şi diferite obiecte. Toate lucrurile colectate au fost donate Centrului pentru Refugiaţi.
Dorim să mulţumim tuturor participanţilor şi partenerilor din acest proiect şi vă invităm, în continuare, alături de noi la viitoarele acţiuni ale Biroului Regional BISMUN Banat.

“Open your mind,
Improve our world”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.