657 situatii de urgenta in Caras-Severin in primul trimestru din 2012

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.04.2012 12:52 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În primul trimestru al acestui an, în judeţul Caraş-Severin au fost înregistrate 657 situaţii de urgenţă, cu 155% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din totalul de 657 de situaţii, 403 au fost arderi necontrolate, 148 incendii, 57 intervenţii SMURD şi 49 alte situaţii de urgenţă şi acţiuni pentru protecţia comunităţilor (asanarea teritoriului de muniţie, protecţia mediului, salvări animale etc.).

Luna cu cele mai multe intervenţii a fost martie(543), când numărul arderilor necontrolate a ajuns la 381.

Martie a fost şi luna în care a fost inaugurat Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Caraş-Severin, fiind operaţionalizate trei ambulanţe de prim ajutor la Caransebeş, Oraviţa şi Bozovici. În zece zile de funcţionare, ambulanţele SMURD au fost solicitate în 40 de cazuri.

Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa a intervenit, în primele trei luni ale lui 2012, pe teritoriul întregului judeţ, la nouă acţiuni de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. În urma acestor acţiuni au fost ridicate cinci proiectile, două bombe de artilerie şi două grenade. De fiecare dată, misiunile pirotehnice au fost finalizate fără probleme.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.