833 amenzi, 79 permise retinute si alte ... 106 amenzi

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 26.10.2012 16:37 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În perioada 22-25.10.2012, poliţiştii rutieri au întocmit 13 dosare penale conducătorilor de autovehicule nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autoturisme neînmatriculate pe drumurile publice.

Au fost aplicate 833 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 345 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 120 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 79 de permise de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, încălcarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.
Totodată au fost reţinute şi 39 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autoturisme cu defecţiuni tehnice, pe drumurile publice.
În perioada 23-25.10.2012, poliţiştii rutieri împreună cu specialişti din cadrul I.S.C.T.R. şi R.A.R., au desfăşurat acţiuni de control în trafic care au vizat vehiculele destinate transportului de persoane.
Cu această ocazie au fost controlate 196 de autoturisme, fiind aplicate 106 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale.
Exemple:
Daniel, de 39 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autocar, folosind alt tahograf decât cele personal.
Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă de 4000 de lei.
T. Constantin, de 48 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un microbuz, fără a deţine licenţă de traseu.
Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă de 8000 de lei.
N. Viorel, de 45 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autobuz pe DN 6, în localitatea Şandra, cu o viteză de 86 km/h.
Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă de 420 de lei.
În zilele de week-end, rutieriştii vor continua acţiunile, în vederea combaterii conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi încălcării normelor legale de către conducătorii de vehicule destinate transportului de persoane.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.