Actiune a politistilor rutieri

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.09.2012 08:51 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În perioada 10-13.09.2012 poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi care au vizat nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă de către ocupanţii unui autovehicul, conform planului de operaţiuni Tispol, acţiunea „Seatbetlt Operation” . 

Cu această ocazie au fost întocmite 14 dosare penale, dintre care nouă au fost pentru cei care au fost depistaţi conducând autoturisme pe drumurile publice fără a poseda permise de conducere , iar celelalte pentru cei care au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau conducând autoturisme neînmatriculate.
Totodată au fost aplicate 1237 de sancţiuni contravenţionale dintre care 421 au fost pentru nefolosirea centurii de siguranţă pe timpul deplasării şi 420 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.
Poliţiştii au reţinut 45 de permise de conducere aparţinând conducătorilor auto care nu au respectat semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric, regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum sau prevederile legale privind prioritatea faţă de pietoni şi autovehicule.
Spre exemplu, în data de 13.09.a.c., la ora 09.15, poliţiştii de la Gătaia au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza oraşului.
În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit că şoferul B. Petru, de 55 de ani, din acelaşi oraş, nu posedă permis de conducere.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe H. Lucian, de 25 de ani, din Timişoara, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în afara localităţii Şandra, având permisul de conducere suspendat.
În data de 13.09.2012 poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Timişoara l-au depistat Silviu. P.A., de 23 de ani, din Timişoara în timp ce conducea un autoturism pe strada Sirius, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.
S. Cornel, de 25 de ani, din sat Merişani, judeţul Teleorman, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Miresei, având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Au fost întocmite dosare penale în vederea continuării cercetărilor.
În zilele de week-end, poliţiştii rutieri vor continua acţiunile conform Planului de operaţiuni Tispol şi totodată vor desfăşura activităţi de fluidizare a traficului rutier pe raza municipiului Timişoara, cu ocazia diferitelor manifestări şi competiţii sportive care vor avea loc „Ruga Timişoarei”, „Spirit of wipro run”, „Bike maraton”, „Crosul Timişoarei”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.