Actiune de weekend a politistilor rutieri

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 10.09.2012 09:26 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În week-end-ul care tocmai s-a încheiat poliţiştii rutieri au executat acţiuni punctuale care au vizat combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi a excesului de viteză, manifestat în special în afara localităţilor.

În scopul prevenirii evenimentelor rutiere care au drept cauză abaterile mai sus menţionate, s-a acţionat atât pe drumurile naţionale şi judeţene cât şi în interiorul localităţilor, folosindu-se aparatura video de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Cu această ocazie au fost întocmite 11 dosare penale, şapte dintre acestea fiind pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice iar patru pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Totodată au fost aplicate 384 de sancţiuni contravenţionale dintre care 211 au fost pentru cei care nu au respectat regimul legal de viteză, reţinându-se 10 permise de conducere, 30 pentru cei care nu purtau centura de siguranţă pe timpul deplasării şi şase pentru cei care au fost depistaţi conducând autovehicule pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind reţinute şi permisele de conducere.
Poliţiştii au mai reţinut 20 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind efectuarea manevrei de depăşire şi a regulilor de prioritate pentru pietoni sau autovehicule
Spre exemplu, În data de 09.09.a.c., la ora 21.30, poliţiştii de la Coşteiu l-au depistat pe N. O. Ninel, de 25 de ani, din Lugoj, în timp ce conducea un autoturism pe DN6, în comuna mai sus menţionată, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării au aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice.
În data de 07.09.a.c., la ora 16.53 a fost depistată M.T. Monica, de 32 de ani, din Sânnicolau Mare, în timp ce conducea un autoturism pe DN6 având viteza de rulare 145 km/h, într-o zonă în care limita legală era de 90 de km/h. Persoana a fost sancţionată contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere.
***
În perioada 10-16.09.2012, conform planului de operaţiuni Tispol se va derula acţiunea „ Seatbetlt Operation” care vizează combaterea încălcării normelor legale privind portul centurii de siguranţă de către ocupanţii unui autovehicul.
Totodată, în această săptămână, poliţiştii rutieri vor efectua controale privind respectarea normelor rutiere şi a perioadelor de conducere şi de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.