Adrian Orza: Nicolae Robu era candidat de rezerva

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.03.2012 13:13 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Adrian Orza, Conferinţa de presă PNŢCD Timiş: „Am avut discuţii de a merge pe PNŢCD pentru că organizaţia şi membrii şi-au exprimat, cu aproape o lună în urmă, la şedinţa judeţeană, dorinţa de a merge pe PNŢCD.Drept urmare, trebuia să discutăm cu preşedintele rezultat în urma deciziilor instanţelor judecătoreşti, dl Aurelian Pavelescu. Am discutat, aşadar, cu dumnealui. Noi ne dorim să facem, chiar dacă vom merge pe PNŢCD, şi alte alianţe şi o să le anunţăm la momentul potrivit. Vrem să fim un segment separat faţă de PDL şi USL şi să fim consecvenţi în ceea ce înseamnă asumarea politică a ideilor.

A existat o iniţiativă a UNPR ca primarii să poată trece imediat după ce au câştigat alegerile din partidul din care făceau parte. Din fericire, spun eu, nu a trecut de comisii iniţiativa.
S-a tot insinuat că dl Ciuhandu se roagă de unii şi de alţii să candideze pe nu ştiu ce liste. Nu e aşa. Dl Ciuhandu a fost contactat şi invitat de aproape tot eşichierul politic serios pentru a candida din partea unora sau a altora. Propunerile au venit chiar de la vârful respectivelor formaţiuni. Fără a jigni pe nimeni, candidaţii respectivelor formaţiuni erau candidaţi de rezervă. Candidatul principal în viziunea respectivelor formaţiuni era Gheorghe Ciuhandu. Noi puteam avea nenumărate variante, dar consecvenţa noastră e dată tocmai de asta: am ales să mergem pe PNŢCD.
Referitor la traseism: îi văd pe mulţi lideri politici chiar şi regionali care comentează trecerea dlui Frunzăverde în PNL la modul elogios. Până mai ieri, dl Frunzăverde era, alături de alţii, membru marcant, baron local al PDL, cu care ei se luptau să îl dea jos. Din momentul în care unii trec în cealaltă parte, nu mai sunt baroni locali, nu mai sunt corupţi, ci sunt oameni cinstiţi şi buni profesionişti. Această ipocrizie trebuie sesizată de către cetăţean. Nu neapărat dl Frunzăverde e de vină, ci aceia care până ieri îl caracterizau într-un fel, era un exponent al răului, iar acum îl prezintă drept cu totul altceva. Nu este neapărat nevoie de o lege a traseismului politic, ci doar de puţină morală pentru a nu se întâmpla acest lucru. Un partid poate să nu primească pe cineva în interiorul său, nu e nevoie de o lege pentru asta. Însă, aşa cum spunea cineva, singura diferenţă între PDL şi USL e că unii sunt la putere şi alţii în opoziţie”.

Adrian Orza: „În momentul în care critici un partid, nu poţi fi bucuros că un om din acel partid se înscrie la tine. E culmea ipocriziei. Zicea dl Robu că îi aşteaptă pe cei buni din PDL să vină în PNL. Deci cei buni sunt cei care pleacă din PDL şi merg în PNL. Dar dacă, prin absurd, vor pleca toţi din PDL şi se vor înscrie în PNL? Ce vor spune dl Robu, dl Crin Antonescu? A dispărut răul cu care se luptau ei până atunci? Problema e la PNL, nu la Frunzăverde. Au spus că PDL e rău. Atunci să nu primească pe nimeni de acolo, să le fie suficienţi cei care îi au. Sau e vorba de nevoia de a avea unii oameni în unele poziţii? Ni s-a spus că nu se mai face politică pe principiul scopul scuză mijloacele, ci pe politica bunului-simţ şi a normalităţii. Nu se potriveşte.
Aşteptăm cu încredere alegerile locale. Ele reprezintă pentru noi o continuitate a proiectelor pe care le avem. Sunt foarte multe proiecte, în special pe fonduri europene, care sunt începute acum şi se vor finaliza în mandatul următor. Noi am depus, cu multe zeci de milioane, peste cota care ne-a fost stabilită prin Programul Operaţional Regional. Am avut multe proiecte. Direcţiile de finanţare au cerut proiecte din toate domeniile, era obligatoriu să ai proiecte pe toate segmentele, nu puteai să faci doar proiecte pe infrastructură. Aşa că a trebuit să atacăm toate domeniile. Unele proiecte vor fi finalizate în acest an, altele în anul viitor sau anii viitori.”

Adrian Orza: „Dl Pavelescu a înţeles foarte rapid că organizaţia condusă de dl Ciuhandu e cea care obţine voturi şi, din ce am discutat, dânsul e interesat ca PNŢCD să aibă un rezultat pozitiv la alegerile locale în întreaga ţară. Dl Marius Popovici va fi primit în organizaţie, iar dna Rodica Vlad, dacă vrea să rămână membru PNŢCD, poate să rămână.”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.