Adrian Orza: Traseismul politic intre cele doua blocuri nu e decat dovada faptului ca toti provin din aceeasi zona

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.04.2012 15:11 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Adrian Orza (preşedinte PNŢCD Timişoara)-Semnarea protocolului dintre PNŢCD Timiş şi FDG Banat: „Antevorbitorul meu vorbea de adjective ale acestui proiect. Se referea la seriozitatea, la consecvenţa lui. Aş adăuga faptul că acest concept de perseverenţă, seriozitate şi decenţă în actul administrativ trebuie să continue şi să fie un exemplu pentru cele aşa-zise două blocuri mari politice. Aceste blocuri, din punctul meu de vedere, sunt, de fapt, unul. Traseismul politic între cele două blocuri nu e decât dovada faptului că toţi provin din aceeaşi zonă: a fostului FSN şi a intereselor economice în detrimentul unei dezvoltări serioase a ţării. Nu poate nimeni spune că aşa-zisa opoziţie de azi e diferită de puterea de azi, din moment ce unii migrează dintr-o parte în alta cu o uşurinţă demnă de o cauză mai bună. Cei de la această masă nu au migrat şi nu au răspuns altor interese, doar seriozităţii, muncii pragmatice legate de administraţia locală. Sigur că există şi neîmpliniri, căci, aşa cum spunea regretatul Coposu, nu lucrăm cu îngeri, ci lucrăm cu oameni. Diferenţa dintre greşeli este dată, însă, de intenţia de le face şi obiectivitatea momentului în care acestea se pot produce. Spiritul Timişoarei nu poate să existe prin opulenţă, indecenţă sau traseism politic. La această masă se află dl Ciuhandu, care de 16 ani conduce cu onoare acest oraş. E dl Singer, care conduce una dintre cele mai serioase organizaţii politice din ţară, nu ca număr, ci ca profil şi substanţă. E şi dl deputat Ganţ, care are cea mai bună prezenţă şi prestaţie din Parlamentul României. Dar despre lucrurile acestea nu se vorbeşte, pentru că nu fac parte din indecenţa care a început să ne caracterizeze şi care e promovată zi de zi în societatea românească. Noi vrem ca aceste lucruri să nu se întâmple la Timişoara şi vrem să fim o pavăză ca Timişoara să nu devină Dâmboviţa. Pentru că sunt suficiente exemple politice locale care încep să se comporte aşa cum curge apa Dâmboviţei prin Bucureşti, metaforic vorbind.

Mesajul nostru e unul sincer şi demn şi vrem ca timişorenii să înţeleagă că ei trebuie să fie cei care îşi stabilesc destinele, prin reprezentanţii lor naturali, nu prin cei impuşi de la Bucureşti printr-o formă sau alta de negociere între judeţe. Cine nu înţelege aceste lucruri, greşeşte. Şi vrem să facem în aşa fel încât un număr cât mai mic de timişoreni să greşească la vot.
Doresc succes acestui demers politic, pentru că e unul foarte important. Dl. Ganţ spunea că în afara României sunt două simboluri: Timişoara şi Sibiu. Şi nu e întâmplător că aceste două simboluri sunt conduse fie de PNŢCD în alianţă cu FDGR, la Timişoara, fie de FDGR, la Sibiu. Exemplele acestea trebuie să fie în antiteză cu ceea ce se întâmplă în România şi să fie o oglindă a societăţii româneşti. Vream ca aceste proiect să aibă succes pentru că este proiectul reprezentativ pentru Timişoara.”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.