Analiza riscurilor la securitatea fizica

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 16.06.2015 13:59 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in parteneriat cu Inspectoratul de Politie al Judetului Timis, organizeaza in data de 17 iunie 2015, intre orele 1000 – 1200, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din P-ta Victoriei nr.3 (etaj I), conferinţa cu tema: Analiza de risc la securitatea fizica.

Prin organizarea acestui eveniment, CCIAT vine in intampinarea societaţilor comerciale indiferent de natura capitalului social, a instituţiilor de creditare, organelor de specialitate ale administratiei publice locale, regiilor autonome, institutelor de cercetare-dezvoltare, precum si a altor organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu, unitati ce fac obiectul Legii nr. 333/2003 si care conform acesteia sunt obligate sa asigure paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, in conformitate cu Legea nr. 333/2003, H.G.nr. 301/2012 si H.G.nr. 361/2014.

Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2015 si pana la data de 31 decembrie 2015, unitatile prevazute la art. 2, alin. (1) din Legea 333/2003 sunt obligate sa realizeze prin intermediul colaborarii cu un evaluator in securitate, o analiza a riscurilor la care sunt supuse bunurile sale, dar si angajaţii – in caz contrar, aplincandu-se amenzile prevazute de lege (intre 5.000 – 10.000 lei).
 
Conferinta este susţinuta de ing. Silviu PLETOS, specialist evaluator de risc, trainer, şi comisar şef Mircea DRAGAN, Şef Birou Sisteme de Securitate in cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş,  Manager de Securitate şi Consultant de Securitate.

Va fi prezentat cadrul legal pentru punerea in practica a Legii 333/2003, iar pe baza intervenţiei directe din partea participanţilor, se va putea realiza o preevaluare utila in ceea ce priveşte costurile fiecarui caz in parte, avand in vedere faptul ca nu exista un preţ standardizat pentru evaluarea de risc.
Acesta se stabileşte in funcţie de vulnerabilitatea obiectivului, de amplasarea lui, de numarul de angajaţi şi cerinţele minime de securitate pe care deja le indeplineşte.
Analiza de risc la securitatea fizica, ca standard impus de Uniunea Europeana, va fi solicitata de catre Inspectoratele de Politie şi de catre societaţile de asigurari şi se efectueaza pentru toate şi fiecare dintre obiectele de activitate active şi sediile pe care firmele le au, conform legii.

Persoanele prezente la conferinţa vor primi diplome de participare.

Informatii suplimentare la tel. 0372/185246, 0728/069281, e-mail: ccoroian@cciat.ro, cciatimis@gmail.com, Cristina COROIAN – consultant cameral.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.