ANOSR: Romania, tara fara viitor! – semnat Clasa Politica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.11.2012 12:11 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Niciun partid politic parlamentar şi doar 14 candidaţi la alegerile din Decembrie au răspuns direct „Scrisorii deschise pentru Viitorul României!”.Lansată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) în data de 9 Octombrie, scrisoarea atrage atenţia asupra unor probleme majore legate de finanţarea educaţiei, situaţia tinerilor angajaţi din educaţie şi sănătate şi participarea tinerilor în luarea deciziilor şi cere sprijinul politicenilor în rezolvarea lor.

Lista răspunsurilor primite de studenţi poate fi consultată aici începând de astăzi şi va fi actualizată în fiecare zi până la alegeri. Totodată, informaţiile vor fi distribuite şi prin pagina de facebook ANOSR şi prin pagina candidatului fictiv al studenţilor pentru alegerile parlamentare, ANA (Acum Noi Acţionăm). ANOSR va realiza ulterior şi o monitorizare a gradului în care aleşii se vor ţine de cuvânt în problemele semnalate prin scrisoarea deschisă.
Pentru a atrage atenţia clasei politice, ANOSR a trimis adrese personalizate liderilor tuturor partidelor politice, parlamentarilor în funcţie, membrilor Guvernului cu atribuţii în domeniile vizate şi majorităţii candidaţilor la alegerile parlamentare. Totodată, reprezentanţii studenţilor au demarat acţiuni de strângere de semnături fizice şi online (http://www.petitieonline.com/pentruviitor) şi au lansat şi un candidat fictiv la alegerile parlamentare!
Slaba reacţie a clasei politice reflectă ignoranţa acesteia faţă de viitorul ţării şi lipsa de consideraţie faţă de tineri. Politicienii dovedesc încă o dată că preferă scandalul electoral lipsit de substanţă, unui dialog transparent şi clar cu cetăţenii pe care aspiră să îi reprezinte în Parlamentul României.
ANOSR le mulţumeşte celor care au răspuns scrisorii deschise şi cu atât mai mult, în speranţa că se vor ţine de cuvânt, celor care au ales să şi susţină priorităţile studenţilor!
„Ignoranţa celor care vor să ne reprezinte este, pe de o parte, un nou prilej de constatare a stării cumplite în care se află clasa noastră politică. Pe de altă parte, este un semnal că dacă nu ne trezim şi nu învăţăm să îi tragem pe politicieni la răspundere, inclusiv – sau poate mai ales – electoral, ne aşteaptă un viitor sumbru. Soluţia pentru combaterea abuzurilor, a minciunilor electorale, a discursurilor superficiale şi a fraudelor muşamalizate nu este renunţarea la vot, ci, din contră, participarea informată şi transparentizarea asumărilor, a implementării lor şi a integrităţii candidaţilor!” – Mihai Dragoş, preşedinte ANOSR

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.