Au demarat lucrarile de reabilitare a canalizarii pe strada Maresal Constantin Prezan din Timisoara

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 05.04.2014 15:40 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Societatea Aquatim a demarat lucrarile de reabilitare a retelei de canalizare pe strada Mareşal Constantin Prezan (fosta Lidia), pe tronsonul dintre strazile Versului şi Calea Martirilor 1989.
Lucrarile sunt finanţate din fonduri europene, fiind cuprinse in proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”.
Circulaţia va fi inchisa pe strada Mareşal C. Prezan, pe tronsonul  sus-menţionat.
Se estimeaza ca lucrarile din zona se vor finaliza catre sfarsitul anului 2014.
Suntem constienti ca lucrarile de şantier au un impact negativ asupra populatiei din zona respectiva, dar,  trebuie sa menţionam, astfel de investitii se fac in beneficiul cetatenilor.
Probabilitatea aparitiei avariilor ulterioare la reteaua de canalizare va fi foarte mica.
Dupa reabilitarea retelelor subterane, in zona respectiva se vor reamenaja strazile si trotuarele.
Pentru buna desfasurare a lucrarilor si evitarea unor incidente, recomandam şoferilor sa parcheze masinile pe strazile alaturate celor pe care se desfasoara lucrarile, iar pietonilor sa traverseze doar pe podetele special amenajate, pe strazile in lucru.
Proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis” este cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial Mediu. Valoarea totala a proiectului este de 509.635.639 de lei (118.871.000 Euro) din care 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim, 11,30% de la bugetul de stat si 1,73% de la autoritatile locale - Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.