Autoturisme furate din Portugalia si Spania

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.10.2012 08:18 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Două autoturisme furate din Portugalia şi Spania au fost indisponibilizate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II în cadrul unor acţiuni de combatere a traficului internaţional de autoturisme furate.

Autoturismele, mărcile Audi A 6 şi Ford Mondeo au o valoare totală de 90000 de lei au fost indisponibilizate la Sediul STPT Mehedinţi.
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II au depistat cu ocazia efectuării formalităţilor de control la frontieră un autoturism „Audi A6” despre care aveau date că este semnalat ca fiind furat din Portugalia.
Având suspiciuni cu privire la modul legal de deţinere al autovehiculului de către conducătorul acestuia, H. Florin în vârstă de 24 de ani, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au efectuat un control al documentelor autoturismului şi al stării fizice a acestuia.
Verificările suplimentare efectuate de poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Portugalia din data de 09.07.2008.
Autovehiculul avand o valoare de 70.000 lei a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat proprietarului portughez.
Conducătorului autoturismului, H. Florin, i s-a întocmit o lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.
Poliţiştii de frontieră au oprit la controlul de frontieră în Punctul de Trecere al Frontierei Porţile de Fier II, pe sensul de ieşire din România pe conducătorul unui autoturism marca „Ford Mondeo”, înmatriculat în Spania.
La controlul documentelor autoturismului condus de către V. Cristinel, în vârstă 27 de ani din municipiul Turnu Severin, existând suspiciuni în legătură cu modul legal de deţinere al autovehiculului de către acesta, poliţiştii de frontieră au verificat amănunţit documentele de identificare prezentate de către severinean. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Spania din data de 25.10.2011.
Autoturismul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi până la definitivarea cercetărilor.
Faţă de V. Cristinel se efectueză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.