Bazarul de Craciun la Liceul Waldorf

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.12.2011 21:03 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Timisoara - A devenit deja o traditie, ca la inceput de decembrie, la Liceul Waldorf sa se organizeze ,,Bazarul de Craciun”, activitate la care participa toti cei cuprinsi in sistemul de invatamant Waldorf din Timisoara,de la gradinita pana la clasa a-XII-a . Anul acesta bazarul a fost organizat ca ateliere, unde vizitatorii puteau ei insisi sa participe la procesul de creatie, ca standuri de unde se puteau cumpara lucrarile elevilor executate la orele de sculptura, modelaj, desen sau pictura, si bineinteles nu puteau lipsi produsele culinare, pregatite anul acesta exclusiv de elevii clasei a-XI-a, si o tombola la care toate biletele erau castigatoare. Holul scolii a rasunat de colinzi, de sunet de block-flote si de asemenea, nu a lipsit traditionala poveste spusa celor mici.

Au fost o multime de vizitatori, parinti ai elevilor, rude, cunostinte, prieteni, si nu in ultimul rand fosti dascali si elevi . Scopul bazarului de Craciun este atat cel de socializare si prezentare a realizarilor elevilor cat si cel de a obtine prin vanzarea produselor, o mica parte din banii necesari pentru realizarea unor proiecte ale scolii. Unul din proiectele importante pentru anul 2012 este extinderea scolii cu inca doua sali, necesare in procesul de invatamant. Un proiect indraznet in conditiile actuale, dar nu imposibil de realizat.
Pentru toti cei din Liceul Waldorf, Bazarul de Craciun are… magia sarbatorilor de iarna, este ca o poveste…
,,E vremea colindelor din nou!... Pasim spre Liceul Waldorf unde avem intalnire cu Bazarul de Craciun. Poposeste aici in fiecare an, pe vremea aceasta.
Am ajuns. Miresme imbietoare ne conduc spre bufetul organizat de elevii clasei a unsprezecea impreuna cu diriginta lor. Alaturi, in incaperea clasei intaia, se spune-ncet povestea pentru cei mici. Rand pe rand trecem pe la atelierele de lucru. Copii si parinti confectioneaza ornamente pentru masa si pomul de Craciun. Casute din dulciuri cladesc mainile harnice ale celor mai mici si mai mari.
In alta incapere a scolii confectionam lumanari … Cu rabdare inmuiem sfoara in ceara topita si apoi o trecem prin apa, . Facem aceasta de mai multe ori, in tacere. Ceara prinde forma de lumanare. Cu lumanarea in mana ne indreptam spre sala alaturata si pictam stelute si alte decoratiuni.
La atelierul de bratari ne intampina Isabela, eleva in clasa a noua. Cu migala petrece fir dupa fir si face noduri. Fiecare bratara este un dar pretios. Note de block-flote rasuna… iar micii artisti sunt elevii clasei a doua.
Trecem pe la standurile cu lucrarile elevilor . Pentru fiecare dintre noi, Bazarul de Craciun a pregatit cate ceva, care poate sa ne fie util sau sa ne incante sufletul . Acum soarbe din ceasca cu ceai si se odihneste-ntr-un colt. Priveste cu drag la toti cei ce l-au asteptat inca un an. Mai asculta un colind. Apoi, se ridica incet si paseste spre usa. Il urmam gandind ca anul viitor, pe vremea aceasta, sa venim negresit la intalnirea cu el.”
Adina Tepelus , administrator

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.