Bilant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Caras-Severin

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.01.2012 20:01 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Luni, 9 ianuarie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, a avut loc evaluarea activităţii inspectoratului pe anul 2011. Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin,domnul locotenent colonel Axenti Nicolae Sorin, a prezentat materialul de bilanţ şi realizările instituţiei în anul 2011. A fost analizată activitatea şi misiunile executate pe linia menţinerii şi asigurării ordinii publice, pe linia supravegherii şi protecţiei instituţionale, precum şi aportul inspectoratului la creşterea gradului de siguranţă publică.

Potrivit bilanţului, în acest an jandarmii cărăşeni au fost angrenaţi în 7742 misiuni de ordine publică la care au participat 30145 jandarmi. În perioada de referinţă efectivele din cadrul structurilor de ordine publică au executat misiuni de intervenţie pentru un număr de 810 apeluri prin Serviciul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112, în 5 localităţi, fiind executate 181 intervenţii la sesizările cetăţenilor prin alte mijloace telefonice.

În anul 2011, au fost organizate şi executate 2097 misiuni de menţinere a ordinii publice prin patrule mixte, în sistem integrat poliţie - jandarmerie, pe raza a 4 localităţi urbane şi 2 localităţi rurale, fiind constatate 169 infracţiuni cu 199 autori. De asemenea, în perioada analizată au mai fost organizate şi executate un număr de 822 misiuni de menţinere a ordinii publice prin patrule independente de jandarmi, fiind constatate 66 infracţiuni cu 79 autori. Media zilnică folosită în misiunile de menţinere a ordinii publice prezentate mai sus, a fost de 50 jandarmi.

Structurile montane din cadrul inspectoratului au executat 761 misiuni de menţinere a ordinii publice în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice. Pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional au mai fost executate 26 acţiuni punctuale cu un efectiv de 247 jandarmi. În cadrul acţiunilor organizate şi executate au fost depistaţi 2 urmăriţi generali.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.