Braconieri prinsi in plasa de politistii de frontiera

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 30.05.2012 14:54 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au prins în flagrant 2 persoane care pescuiau comercial în perioada de prohibiţie, în fluviul Dunărea (km fluvial 876), pe direcţia barajului Gogoşu.

În activităţile ilicite de braconaj piscicol cele două persoane foloseau cinci plase de pescuit cu o lungime de 366 de metri.
În ziua de 28.05.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au obţinut date şi informaţii că doi cetăţeni din localitatea Şimian, judeţul Mehedinţi urmau să desfăşoare activităţi ilicite de braconaj piscicol în perioada de prohibiţie pe fluviului Dunărea, în apropierea barajului Gogoşu.
Pentru identificarea şi reţinerea braconierilor în data de 29.05.2012, între orele 05.00 - 08.00, poliţiştii de frontieră au organizat o acţiune de supraveghere operativă pe linia combaterii braconajului piscicol pe fluviul Dunărea pe direcţia localităţii Ţigănaşi.
Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au observat la malul fluviului, în apropierea localităţii Ţigănaşi două persoane care desfăşurau activităţi suspecte de pescuit comercial. Având în vedere că activitatea de pescuit comercial se derula în perioada de prohibiţie când este strict interzisă orice activitate de pescuit, poliţiştii de frontieră au luat măsura legitimării şi identificării celor două persoane.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt I. Sevastică în vârstă de 43 ani şi C. Gheorghe în vârstă de 27 ani, ambii din localitatea Şimian. Cele două persoane au recunoscut că pescuiau comercial în perioada de prohibiţie cu scopul de a prinde peşte pe care urmau să îl comercializeze în municipiul Turnu Severin. De la locul săvârşirii infracţiunii poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cinci plase de pescuit în valoare 600 lei şi cantitatea de 30 kg de peşte din specia somn şi crap.
În cauză s-a întocmit lucrare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale prin orice metode şi mijloace al peştilor în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.
Dacă vor fi găsite vinovate, cele două persoane riscă sancţiunea pedepsei cu închisoarea cuprinsă între 1 şi 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă de la 1 la 3 ani.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.