Campania 2% pentru SMURD pentru achizitionarea unui avion sanitar

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.05.2012 10:35 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Fundaţia pentru SMURD desfăşoară în această perioadă campania umanitară „2% pentru SMURD”, campanie demarată în anul 2011, în vederea colectării fondurilor necesare achiziţionării unui avion sanitar, special construit şi dotat pentru intervenţii SMURD.Până la 20 martie 2012, în cadrul acestei campanii au fost colectaţi 4.880.767, 55 lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş susţine activ această campanie, pompierii implicându-se în mod voluntar, în afara orelor de program, în distribuirea şi completarea formularelor 230, respectiv 200, la nivel local.
Însă demersul poate avea succes numai prin înţelegerea, bunăvoinţa şi solidaritatea cetăţenilor interesaţi de acest domeniu de activitate.

Pe lângă proiectul mai sus menţionat, în anul 2011, Fundaţia pentru SMURD a desfăşurat şi o serie de alte activităţi care au îmbunătăţit capacitatea de intervenţie a SMURD, în folosul comunităţii:
• achiziţionarea echipamentelor de protecţie SMURD,
• achiziţionarea defibrilatoarelor de instruire pentru noile centre de pregătire a paramedicilor,
• antrenarea piloţilor de pe elicopterele SMURD pe simulatoare de zbor în Germania,
• reamenajarea şi dotarea unor sedii SMURD pentru a face faţă nevoilor comunităţii,
• închirierea unui avion sanitar destinat SMURD, a cărui utilitate a fost dovedită de numărul mare de utilizări - 117. Dincolo de această cifră sunt însă 117 vieţi omeneşti salvate.
Pentru asigurarea funcţionării serviciilor SMURD în cele mai bune condiţii şi în continuare şi pentru a întâmpina nevoile cetăţenilor la cel mai înalt nivel de profesionalism, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş acordă întreg sprijinul şi colaborarea desfăşurării campaniei „2% pentru SMURD 2012”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.