Cea mai importanta investitie de dupa perioada de criza economica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.07.2012 14:55 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Titu Bojin şi prefectul Eugen Dogariu au avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie germană condusă de consulul onorific general al României în Rheinland Pfalz, Albrecht Hornbach,care este şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie din Ludwigshafen şi preşedinte al grupului de firme Hornbach. 

În deschiderea întâlnirii, preşedintele CJT a subliniat importanţa dezvoltării relaţiilor de colaborare între Timiş şi regiunile Germaniei, dar şi a prezenţei firmei Horbach la Timişoara. Ideea a fost accentuată şi de Albrecht Hornbach, care a spus că „Timişoara şi investiţia noastră în acest oraş are o mare însemnătate pentru mine. Aceasta în condiţiile în care deschiderea magazinului Hornbach la Timişoara este cea mai importantă investiţie de după perioada de criză economică. Evoluţia de aici ne va furniza date privind modul în care ne vom coordona şi planifica următorii paşi”.
Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, i-a asigurat pe oaspeţii germani de întregul sprijin al administraţiei judeţene, precizând că este sigur „că alegerea Timişoarei s-a făcut în urma unei analize serioase, bine documentate şi riguroase”.
Au mai fost discutate două teme. Prima este legată de colaborarea cu Camera de Comerţ şi Industrie din Ludwigshafen, unde, de 14 ani funcţionează un Centru de Competenţă pentru România. În acest context, Albrecht Hornbach le-a lansat liderului CJT şi prefectului, invitaţia de a efectua o vizită, în cadrul căreia să stabilească detaliile colaborării.
Cea de-a doua temă a vizat propunerea domnului Hornbach de a-şi pune la dispoziţia autorităţilor timişene experienţa pe care o are în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Euroregiunii metropolitane din care fac parte Rheinland Pfalz, Hessen şi Baden-Wurttemberg.
Aceasta în condiţiile în care Timişul este parte al Regiunii Vest, dar şi al Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.