Cercetati pentru evaziune fiscala

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.06.2012 08:11 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor, cu avizul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de K. Vladimir, de 37 de ani, din Beograd şi N. C. Dragoş, de 29 de ani, din Bucureşti,sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală. 

n fapt, primul, în calitate de administrator al unei societăţi din Timişoara, nu a înregistrat în evidenţa contabilă veniturile estimate în valoare de 4.960.625 de lei, obţinute din valorificarea către mai multe societăţi comerciale din România de produse din carne care constituie achiziţii intracomunitare efectuate în trimestrul IV 2009, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 1.990.331 de lei. De asemenea în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale suspectul nu a declarat sediul la care societatea a efectuat tranzacţiile de mai sus, iar N. C. Dragoş în calitate de împuternicit al administratorului K. Vladimir nu a prezentat documentele contabile solicitate de organelor de control fiscal din cadrul Gărzii Financiare Timiş, pentru împiedicarea verificărilor financiare .
Cercetările continuă cu suspecţii în stare de libertate în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi recuperării prejudiciului adus bugetului de stat.
În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor privind pe C. A. Nicoleta, F. N. Călin şi C. M. Augustin, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, s-a dispus începerea urmăririi penale deoarece în perioada septembrie 2010 - aprilie 2011, C. A. Nicoleta şi F. N. Călin, în complicitate cu C. M. Augustin au înregistrat în contabilitatea societăţilor pe care le admninistrau, facturi fiscale fictive emise de C. M. Augustin, în numele unei societăţi reprezentând livrări de produse şi prestări de servicii care nu s-au realizat în realitate având ca scop diminuarea impozitului pe profit şi deducerea nelegală de TVA.
Prejudiciul total adus bugetului de stat prin aceste fapte a fost estimat la 357.000 de lei. Cercetările vor continua pentru recuperarea întregului prejudiciu şi tragerea la răspundere a făptuitorilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.