CNADNR: Tronsonul de autostrada Nadlac-Arad lot 1

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.12.2011 08:05 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Ca urmare a informaţiilor apărute în presa locală privind construcţia tronsonul de autostradă Nădlac-Arad lot 1, Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România face următoarele precizări: 

Aspectele semnalate de mass-media reprezintă proceduri obişnuite pentru stabilirea tehnologiei de execuţie a lucrărilor de terasamente în funcţie de materialul de umplutură disponibil şi natura terenului de fundare. Aceste proceduri constau în realizarea de tronsoane experimentale şi efectuarea testelor necesare pentru determinarea atingerii parametrilor impuşi prin proiect şi reglementarile tehnice în vigoare.
Prin urmare, faptul că s-a constatat că o parte din tronsoanele experimentale sunt în curs de refacere nu constituie motiv de îngrijorare cu privire la respectarea termenului de execuţie, ci mai degrabă o asigurare asupra nivelului de calitate ce urmează a fi executat. Menţionăm că execuţia de sectoare experimentale este o procedura standard pentru toate contractele de lucrări şi nu implică extensii de timp sau costuri suplimentare.
Reamintim că potrivit prevederilor contractuale impuse de Companie în cazul tuturor tronsoanelor de autostradă atribuite în cursul acestui an pe Coridorul IV paneuropean NU este posibilă depăşirea cu mai mult de 10% din valoarea de contract actualizată conform indicilor statistici sau schimbărilor de legislaţie. În plus, pentru întârzierea înregistrată în finalizarea contractului în termenul prevăzut - aprilie 2013, penalităţile sunt de 0,1% din valoarea de contract acceptată, corespunzătoare (aşa cum va fi determinată de Inginer), fără TVA pentru fiecare de zi de întârziere. Acest tabel cu penalităţi este parte integrantă din contractul semnat cu fiecare constructor în parte:
Penalităţi de întârziere pentru neatingerea unuia dintre punctele de referinţă
*2.100.000 lei (500.000 EURO)
Întârziere în atingerea unui punct de referinţă
*Suspendarea oricărei plăţi datorată până când toţi indicatorii aferenţi Punctului de referinţă sunt atinşi
Limita penalităţilor de întârziere
*15% din Valoarea de Contract Acceptată
Penalităţi de întârziere
*0,1% pe zi din Valoarea de Contract Acceptată
Penalităţi de întârziere
Pentru întârzierea înregistrată în finalizarea contractului în termenul prevăzut, penalităţile sunt de 0,1% din valoarea de contract acceptată corespunzătoare (aşa cum va fi determinată de către Inginer), fără TVA, pentru fiecare zi de întârziere, în LEI;
CNADNR, împreună cu Consultantul, vor monitoriza îndeaproape respectarea acestor reguli şi a standardelor de calitate de către Antreprenor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.