Concursul de proiecte de mediu Ecologica

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 06.06.2014 20:10 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Timişoara - In perioada 7-8 iunie 2014, Colegiul National Banatean Timisoara celebreaza Ziua Mondiala a Mediului printr-o serie de actiuni menite sa atraga atentia asupra  necesitatii de a lua atitudine si de a actiona in folosul mediului si pentru sanatatea noastra, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Timis, Inspectoratul Scolar Timis, Agentia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis, Retim Ecologic Services S.A., cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, sub egida Universitatii de Vest din Timisoara,   
Pentru a marca Ziua Mondiala a Mediului vom organiza o serie de manifestari.
Sambata, 7 iunie 2014, ora 10:00 - Concursul de proiecte de mediu “ECOLOGICA”, editia a VII-a, care va avea  loc la Sala multifunctionala a Consiliului Judetean Timis, ora 19:00 - Aplicatie practica in tabara de copii de la Poieni Strambu.
Duminica, 8 iunie 2014 – Premierea participantilor va avea loc in tabara de copii de la Poieni Strambu, urmata de vizitarea unor obiective turistice.
In acest an, Ziua Mondiala a Mediului lanseaza un apel de solidaritate cu statele insulare mici, amenintate tot mai mult cu disparitia ca urmare cresterii nivelului marilor si oceanelor datorita schimbarilor climatice.
Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a declarat anul 2014 ca Anul International al statelor insulare mici si in curs de dezvoltare, tinand cont de impactul negativ produs de schimbarile climatice, dezastrele naturale, cresterea nivelului marii asupra insulelor mici din intreaga lume si cat de vulnerabile sunt acestea la astfel de fenomene naturale.
Schimbarile climatice reprezinta una dintre cele mai mari amenintari asupra mediului inconjurator, cadrului social si economic.
Tinand cont de acest fapt, Programul de Mediu al Organizatiei Natiunilor Unite (UNEP) a stabilit ca activitatile dedicate Zilei Mondiale a Mediului din acest an sa aiba ca tema protectia ce trebuie acordata insulelor mici din intreaga lume, avand ca slogan „Ridica vocea ta, nu nivelul marii” („Raise your voice, not sea level!”).
Consideram ca celebrarea unor astfel de evenimente de mediu alaturi de institutii si scoli, contribuie la formarea unei atitudini pozitive a tinerei generatii fata de mediul inconjurator prin stimularea interesului fata de pastrarea unui mediu echilibrat si exersarea unor deprinderi de ingrijire si ocrotire a acestuia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.