Concursul Scoala Zero Waste se apropie de final

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 21.05.2014 17:38 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Cu doar 10 zile pana la finalul ediţiei din 2014 a concursului Şcoala Zero Waste, EcoStuff Romania a facut bilanţul.

72.6 tone de deşeuri reciclabile au fost colectate in primele patru saptamani de concurs. Au mai ramas cateva zile, ultima zi de concurs fiind 30 Mai.
Puţin peste 11 tone din deşeurile colectate sunt reprezentate de PET şi plastic, 60 de tone sunt hartie şi carton, iar restul este aluminiu.
Cantitatea medie de deşeuri colectate de fiecare dintre cei 4674 de elevi implicaţi in competiţie se ridica la puţin peste 15.5 kilograme.
Şcolile clasate pe primele locuri au inţeles ca este foarte importanta implicarea parinţilor, a vecinilor şi a comunitaţii locale in general. Este un proces de educaţie ecologica pornit de la elevi inspre parinţi. In loc sa arunce la gunoi aceste deşeuri, foarte mulţi parinţi şi vecini au decis sa le colecteze selectiv şi sa sprijine astfel elevii in competiţia pentru premiile puse in joc.
Implicarea comunitaţii locale in sprijinirea elevilor şi a şcolilor participante in competiţie este hotaratoare in caştigarea premiilor puse in joc.
Premiul cel mare este reprezentat de o tabla interactiva oferit de Continental Corporation, partener al proiectului. Acest premiu impreuna cu Trofeul "Şcoala Zero Waste 2014" va fi decernat in 7 Iunie in cadrul unei Festivitaţi de premiere organizate la Casa Tineretului in Timişoara.
Clasamentul provizoriu al ediţiei 2014 a Concursului Naţional ”Şcoala Zero Waste” poate fi consultat la acest link - http://ecostuff.ro/clasament-intermediar-scoala-zero-waste-2014/
Evoluţia tuturor şcolilor inscrise in concurs poate fi urmarita şi pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/scoalazerowaste.
Cei mai silitori elevi vor caştiga un laptop, o bicicleta sau un aparat de fotografiat.
Organizatorii işi doresc sa rasplateasca eforturile cat mai multor elevi implicaţi in acest concurs.
Pe aceasta cale invita toate companiile care doresc sa se implice şi sa acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora, sa ia legatura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.