Conferinta a Asociatiei Internationale de Studii asupra relatiei Oameni-Mediu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.06.2014 16:32 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Inceputul lunii iunie poarta la nivel mondial mesajul necesitaţii de preţuire a mediului natural, prin marcarea in data de 5 a Zilei Mondiale a Mediului, iar Timişoara este oraşul care va gazdui la finele aceleiaşi luni iunie, un eveniment de marca, menit sa consolideze nucleul deja format, al acelora preocupaţi de  problematica environmentala.

Evenimentul este reprezentat de cea de-a 23-a ediţie a conferinţei Asociaţiei Internaţionale de Studii asupra relaţiei Oameni-Mediu, organizata pentru prima oara in Romania, la Timişoara.
Universitatea de Vest din Timişoara este instituţia care va gazdui, in intervalul cuprins intre 23 şi 27 iunie 2014 aceasta a 23-a ediţie a Conferinţei IAPS, cu tema “Tranzitia spre societati sustenabile: Planificarea cercetarii si a politicilor in vederea modificarii stilurilor de viata si a comunitatilor” .
Conferinţa IAPS este un eveniment bienal al Asociaţiei Internaţionale de Studii asupra relaţiei Oameni-Mediu (IAPS), ce reuneşte aproximativ 400 de cercetatori şi practicieni recunoscuţi la nivel internaţional, şi face cunoscute ultimele studii in domeniul dezvoltarii durabile şi mediului, realizate in discipline precum psihologia, arhitectura, urbanismul, planificarea urbana şi geografia.

Invitaţii speciali ai acestei ediţii a Conferinţei IAPS 2014 de la Timişoara sunt: Prof. Arza Churchman – Profesor Emerit al Facultatii de Arhitectura si Urbanism din cadrul Institutului Tehnion, Haifa, Israel şi unul membru fondator al “School of Sustainability” din cadrul centrului interdisciplinar (IDC) Herzliya, Prof. David Uzzell - Profesor de Psihologie Environmentala şi director al “Environmental Psychology Research Centre” din cadrul Universitaţii din Surrey, Prof. Robert Gifford  - Profesor de Cercetare Psihologica şi Environmentala la “University of Victoria”, Canada. Prof. Ricardo Garcia Mira - Profesor de Psihologie Sociala si Environmentala la Universitatea A Coruña (Spania), unde este si coordonatorul Grupului de Cercetare a Relatiilor Om – Mediu.
De asemenea, şi-a anunţat prezenţa la conferinţa preşedintele IAPS, profesor Edward Edgerton, alaturi de participanţii sosiţi din 51 de tari.  
Principalele secţiuni ale conferinţei cuprind: un atelier pentru tineri cercetatori, prezentari ştiinţifice ale cercetarilor realizate de participanţi, simpozioane tematice, sesiuni pentru postere, studii de caz, precum şi excursii tematice pentru cunoaşterea istoriei urbane a Timişoarei. 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.