Conferinta Internationala Eco-Impuls 2014

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 14.10.2014 15:51 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In perioada 16-17 octombrie, in perimetrul Staţiei de Epurare Stan Vidrighin Timişoara, de pe strada Pastorilor nr. 1, se va desfaşura ediţia a treia a Conferinţei Internaţionale Eco-Impuls, cu tema „Viitorul serviciilor publice”.
Eco-Impuls este un forum de discuţii ştiinţifice susţinute de specialişti din domeniul apei, din Romania şi Germania, de reprezentanţi ai operatorilor de servicii publice, companii de prestigiu furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, reprezentanţi ai mediului universitar si ai institutelor de cercetare. Domeniile principale carora Eco-Impuls se adreseaza sunt apa-canal si deseuri. In paralel cu partea ştiinţifica, va exista şi una expoziţionala, de prezentare a ofertei, produselor firmelor participante, cu standuri profesioniste şi specialişti care vor oferi detalii generale.
Conferinţa internaţionala Eco-Impuls este organizata de Fundaţia romano-germana Aquademica, Aquatim SA, Asociaţia Romana a Apei şi Universitatea Politehnica Timişoara.
Numeroşi specialişti şi lectori straini revin la Timişoara cu drag, precum in a doua lor casa. Eco-Impuls 2014 işi propune sa intareasca acest sentiment pentru ca mizeaza pe o intalnire multiculturala, cu oaspeţi din aceasta parte a Europei, cu preponderenţa din Germania, care sa atinga probleme ştiinţifice de actualitate, menite sa ne faca viaţa mai uşoara şi sanatoasa. Suntem nerabdatori sa ne revedem cu partenerii noştri germani, cei care ne-au fost de mare ajutor, in toţi aceşti ani, ne-au impartaşit din experienţa lor impresionanta din domeniu, ne-au calauzit in activitatea deloc uşoara pe care cu toţii o desfaşuram. Avem confirmari numeroase şi lucrari ştiinţifice interesante.
Eco-Impuls 2014 va avea doua direcţii importante de acţiune: forumul ştiinţific de lucrari şi discuţii, pe numeroase teme, in contextul schimbarilor legislaţiei europene din domeniu, de la necesitatea alinierii rapide la trendul internaţional, pregatirea profesionala in meseriile de mediu cu ajutorul modelelor practice, la provocari pentru managementul comunal al deşeurilor, respectiv inaugurarea Staţiei de Epurare de la Recaş.
Inaugurarea Staţiei de Epurare Recaş se va desfaşura joi, in prima zi a conferinţei Eco-Impuls, la orele 17.
Şi-au anunţat prezenţa la eveniment ministrul Mediului şi Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, oficialitaţi ale administraţiei publice locale şi judeţene.
Pana la aceasta ora, şi-au anunţat participarea peste 20 de lectori germani din zona serviciilor publice muncheneze.
Deschiderea oficiala a conferinţei Eco-Impuls 2014 va avea loc joi, 16 octombrie, ora 10, la sediul Staţiei de Epurare Stan Vidrighin, din strada Pastorilor nr.1.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.