Consultare publica pentru cel de-al doilea plan de management bazinal

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 05.03.2014 16:40 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

ABAB a elaborat, impreuna cu ANAR, documentul „Probleme importante de gospodarire a apelor Spatiului Hidrografic Banat”.

Administratia Bazinala de Apa Banat (ABAB) informeaza ca a fost demarat procesul de consultare a publicului cu privire la finalizarea Planului de Management Bazinal 2015-2021 (cunoscut si ca cel de-al doilea Plan de Management Bazinal).
Pana la 22 iunie 2014, factorii si publicul interesat de toate aspectele privind gospodarirea apelor Spatiului Hidrografic Banat, poate sa consulte documentul „Probleme importante de gospodarire a apelor Spatiului Hidrografic Banat”, publicat pe website-ul www.rowater.ro/dabanat , sectiunea CONSULTAREA PUBLICULUI, rubrica “Plan Management Bazinal“.

Documentul supus consultarii identifica probleme semnificative privind poluarea apelor cu substante organice, poluarea apelor cu nutrienti, poluarea apelor cu substante periculoase, precum si alterarile hidromorfologice ale starii apelor produse de construcţiile/lucrarile situate pe ape sau in proximitatea apelor.
Publicul este rugat sa sprijine identificarea corecta a problemelor in domeniul gospodaririi apelor de suprafata sau subterane din bazinul nostru hidrografic, precum si a masurilor care necesita a fi intreprinse, venind cu propuneri, sesizari si posibile masuri considerate utile, transmise pe adresele de email: catalin.nagy@dab.rowater.ro si  corina.teodorescu@dab.rowater.ro  .

Planul de Management Bazinal este un instrument de implementare a Directivei Cadru Apa, avind ca scop propunerea de masuri pentru obtinerea unei stari bune pentru ape si prevenirea deteriorarii acesteia. Aceeasi Directiva stabileste un calendar precis de actiuni care fixeaza trei cicluri de planificare ca termen limita pentru obtinerea starii bune pentru toate apele.
Primul Plan de Management Bazinal 2009-2015 a fost finalizat si publicat pe website-ul ABAB in decembrie 2009 ( vezi: http://www.directiaapelorbanat.ro/pages/view/40), iar in prezent ABAB este in proces de elaborare al celui de-al doilea ciclu de planificare, pentru perioada 2015-2021.
Ca si in cazul primului Plan de Management, pentru cel de-al doilea Plan de Management se parcurg cateva etape pana la finalizarea acestuia.

In luna mai, la o data care va fi transmisa ulterior si care va fi facuta publica pe website, se va desfasura si dezbaterea publica a documentului „Probleme importante de gospodarire a apelor Spatiului Hidrografic Banat”, intr-o sedinta a Comitetului de Bazin Banat cu publicul interesat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.