Coriolan Garboni: Introducerea taxei pe habitat este abuziva si inechitabila

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.05.2012 07:43 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În legătură cu informarea Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara privind intenţia autorităţilor locale de a reintroduce taxa pe habitat, Ioan Coriolan Gârboni, candidat independent la Primăria Timişoara, doreşte să transmită următorul mesaj: 

”Am citit cu atenţie comunicatul de presă al Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara (FALT), în care cetăţenii sunt informaţi că autorităţile locale intenţionează să introducă o taxă pentru cetăţenii care locuiesc în chirie (Anexa nr. 7 din Proiectul de hotărâre din 08.05.2012 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Timişoara pentru anul 2013). Argumentele prezentate de FALT sunt convingătoare şi arată caracterul abuziv şi inechitabil al unei astfel de măsuri. Nu există practic nici un motiv serios pentru a justifica introducerea unei taxe suplimentare impozitului pe proprietate.
În calitate de cetăţean al Timişoarei şi de candidat la Primăria Timişoarei, solicit autorităţilor să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local proiectul de hotărâre mai sus amintit. Ca primar al Timişoarei, nu voi accepta niciodată introducerea unor noi biruri pentru cetăţeni.
Există diverse surse de finanţare a reabilitărilor clădirilor istorice, fără afectarea bugetului local şi, de asemenea, fără introducerea unor noi taxe şi impozite. Singura problemă este ca primăria să dispună de resursele de credibilitate şi de voinţă necesare pentru a le găsi şi accesa. Din păcate, actuala conducere nu mai dispune de aceste resurse”.
Ioan Coriolan Gârboni
Echipa de comunicare
Ioan Coriolan Gârboni, candidat independent la Primăria Timişoara

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.