Criteriile de bunastare au fost validate prin consultare publica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.02.2012 16:41 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Proiectul ”Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active” cofinanţat prin Fondul Social European şi derulat de Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare (CRIES) are, ca prim rezultat, o imagine a percepţiilor publice din municipiul nostru privind bunăstarea în comunitate.Această imagine se întemeiază pe răspunsuri oferite de cetăţeni în cadrul întâlnirilor deliberative organizate de Grupul Local de Acţiune constituit prin proiect. Cetăţenii care au participat la prima rundă de întâlniri au fost invitaţi să valideze modul de prelucrare a răspunsurilor oferite de ei. Întâlnirile de validare au fost organizate în lunile noiembrie-decembrie 2011, numărul total de participanţi la nivel naţional fiind de 768 de persoane.

Newsletterul proiectului pentru octombrie-decembrie 2011, publicat pe www.cries.ro la secţiunea ”Presa” oferă o imagine asupra procesului de construire a indicatorilor de bunăstare şi o primă prelucrare a datelor, înainte ca ele să fie validate de cetăţeni. Vă invităm să consultaţi aceste informaţii, prelucrate profesional de experţii din proiect (îndeosebi materialul intitulat Itinerarii în metodologia SPIRAL: de la realitatea post-it-urilor la postarea realităţii) pentru a vedea, comparativ, care sunt cele mai relevante teme pentru comunitatea noastră, în ansamblul celor 8 oraşe în care se implementează proiectul: Arad, Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.
Amănunte despre proiect şi despre etapele viitoare pot fi obţinute de la Ramona Costan, asistent de proiect, telefon 0356-422.403, e-mail ramona.costan@cries.ro sau de pe pagina web a proiectului www.cries.ro
Mariana Cernicova, responsabil comunicare
Asociaţia CRIES - Centrul de resurse pentru iniţiative etice şi solidare
Timişoara, Str. Bogdan Petriceicu Haşdeu nr. 11, 300016
tel. : 0356.422.403, 0356.422.405, 0771.233.729, Fax: 0356.422.405
e-mail: office@cries.ro, dialogsocial@cries.ro, pagină web: www.cries.ro

Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare (CRIES) este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 2009 ca urmare a proiectului Timişoara - teritoriu responsabil pentru coeziune şi dezvoltare durabilă. Organizaţia urmăreşte, prin activităţile sale, să ajute la dezvoltarea economiei sociale în România şi a unei societăţi echitabile. În prezent derulează, ca iniţiator sau ca partener, proiectele: Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active, Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale, Sprijinirea micii agriculturi ţărăneşti prin promovarea parteneriatelor solidare între consumatori şi mici producători (ASAT), Competenţe şi instrumente pentru adoptarea responsabilităţii sociale şi de mediu în cadrul organizaţiilor societăţii civile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.