Cronica penala ... cu fructe si legume

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.12.2012 21:17 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

A sustras unelte dintr-o anexă

În data de 04.12.2012, poliţiştii Postului de Poliţie Sacoşu Turcesc au fost sesizaţi de B. Traian, cu privire la faptul că în cursul nopţii persoane necunoscute au sustras dintr-o anexă mai multe scule şi unelte în valoare de aproximativ 800 de lei.
În urma activităţilor desfăşurate a fost depistat N. CIPRIAN, din Sacoşu Turcesc, suspectat că a pătruns prin efracţie în gospodăria persoanei vătămate, iar dintr-o anexă a sustras bunurile, care au fost recuperate în totalitate şi predate reclamantului.
În cauză s-a început urmărirea penală faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, totodată luându-se măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

Accidente rutiere

În data de 04 decembrie 2012, în jurul orei 07.10, poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că la intersecţia străzii Michelangelo cu B-dul Vasile Pârvan a avut loc un accident de circulaţie.
La faţa locului poliţiştii au constatat că P. Alexandru, Dan, de 32 de ani, din Balş, judeţul Olt, nu a respectat semnificaţia indicatorului CEDEAZĂ TRECEREA şi a intrat în coliziune cu biciclistul B. Vasile, de 50 de ani, din Timişoara care circula dinspre B-dul Corneliu Coposu.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a biciclistului.
În aceeaşi zi, în P-ţa Mărăşti, din Timişoara, în jurul orei 15.00, conducătorul auto H. Paul, de 19 ani, din Timişoara nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, la trecerea de pe o bandă pe cealaltă şi a intrat în coliziune cu un troleibus condus de H. Costel, de 39 ani din Timişoara.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui C. Doina, de 55 de ani, din Timişoara, pasager în troleibus.

Reţinuţi pentru comiterea mai multor furturi

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Deta, au fost identificaţi B. ALIN, de 25 de ani, din Secaş, V. VASILE, de 21 de ani, din Banloc şi C. CRISTI, de 22 de ani, din sat Aninişu din Deal, judeţul Gorj suspectaţi de comiterea a două furturi în data de 24.07.2012 şi 12.09.2012, pe raza comunei Banloc.
Bunurile sustrase, constând într-un aparat de impulsuri electrice şi un DVR au fost recuperate şi predate reclamanţilor.
Împotriva celor trei a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, fiind reţinuţi pentru 24 de ore.
În cursul zilei de 05.12.2012, suspecţii vor fi prezentaţi parchetului cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările vor continua în vederea administrării probatoriului şi documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei.

Material lemnos confiscat

În data de 04 decembrie a.c., în jurul orei 11.00, poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Făget, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza comunei Fârdea l-au depistat pe P. Alexandru, de 18 ani, din sat Hăuzeşti, judeţul Timiş, în timp ce transporta un metru cub de material lemnos de esenţă mesteacăn şi gorun, fasonat la metru, fără a avea acte de provenienţă a materialului lemnos.
Materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Făget, iar tânărul a fost sancţionat cu amendă de 2000 de lei.

Fructe şi legume fară documente confiscate la Cenad

Ieri, în jurul orei 16, poliţiştii de frontieră timişeni au depista un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară peste 700 kg de fructe şi legume fără documente de provenienţă.
La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru intrarea în ţară, conducând autoturismul marca „Volkswagent” , cetăţeanul român Daniel S., în vârstă de 36 ani, însoţit de un conaţional Claudiu Z., în vârstă de 20 ani.
Cu ocazia efectuării controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit o cantitate mare de fructe şi legume – 588 kg mere, 88 kg conopidă şi 61 kg patrunjel, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente justificative.
Şoferul a declarat că legumele şi fructele nu-i apaţin şi că nu ştia că însoţitorul lui nu deţine nici un document legale pentru bunurile transportate.
Autovehiculul şi persoanele în cauză au fost conduse la sediul Gărzii Financiare Timiş unde cetăţeanului român Claudiu Z., i s-a aplicat o amendă contravenţională de 1500 lei, iar întreaga cantitate de fructe şi legume a fost ridicată în vederea confiscării.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.