Cronica penala ... de la Sandra la Cenei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.01.2013 17:25 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

A fost reţinut pentru furt din locuinţă

La sediul Secţiei 3 Poliţie Rurală Sînandrei s-a prezentat la data de 10.01.2013, H. Elena, care a reclamat faptul că la întoarcerea din Italia a constatat că din locuinţa sa din Becicherecu Mic, lipsesc bijuterii, bunuri electrocasnice şi alte bunuri, toate în valoare de 5000 de euro.
În activităţilor desfăşurate de poliţişti s-a reuşit identificarea suspectului ca fiind H. CIPRIAN, de 37 de ani, din comuna Şandra. De asemenea s-a mai stabilit că bunurile au fost sustrase în perioada octombrie 2012-ianuarie 2013, când în imobilul respectiv nu a mai locuit nimeni.
Prejudiciul nu a putut fi recuperat deoarece bunurile au fost valorificate, iar banii au fost cheltuiţi.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

Transporta alcool din Serbia

În data de 11.01.2013, în jurul orei 16.25 în urma unor acţiuni comune cu STPF Timiş şi cu sprijinul SJIPI Timiş, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Timişoara au oprit pe strada Michelangelo un autoturism condus de C. VASILE, de 36 de ani, despre care existau indicii că transporta alcool provenit din Serbia.
Cu ocazia controlului efectuat la faţa locului asupra autoturismului s-au observat mai multe flacoane cu alcool etilic nemarcate fiscal, fapt pentru care a fost condus la sediul STPF Timiş, pentru efectuarea unui control amănunţit. La sediu, în autoturism au fost descoperite 245 de flacoane alcool etilic de concentraţie 96% nemarcate fiscal, a câte un litru fiecare, în valoare de 4.900 de lei.
Întreaga cantitate de alcool a fost predată la DRAOV Timişoara şi s-au întocmit acte de constatare în vederea continuării cercetărilor de Biroul Pentru Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţiunii Transfrontaliere din cadrul STPF Timişoara.

Acţiune a poliţiştilor Biroului Rutier

În noaptea de 11/12.01.2013, poliţişti din cadrul Politiei Municipiului Timişoara au executat o acţiune pe raza Municipiului Timişoara care a avut ca scop depistarea şi sancţionarea celor care conduc autovehicule în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi a acelora care comit infracţiuni şi contravenţii la regimul circulaţiei rutiere .
În urma acţiunii au fost aplicate 31 de sancţiuni în valoare de 6715 de lei şi au fost reţinute şase permise, toate pentru conducerea autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii au constatat 8 infracţiuni, dintre care patru pentru alcool, două pentru conducere cu permisul suspendat şi un dosar pentru conducere sub influenta substanţelor psihotrofe.
Spre exemplu, în jurul orei 02.45, M. NARCIS, de 23 ani, domiciliat în loc. Jebel, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Regimentul 5 Vînători din Timişoara. Pentru că şoferul avea un comportament suspect, existând suspiciuni că acesta ar fi consumat substanţe psihotrope sau similare acestora, s-a procedat la testarea acestuia, rezultatul fiind pozitiv la THC, drept pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Timişoara pentru recoltarea probelor biologice.
În data de 11.01.2013, la ora 23.50, a fost depistat S. GHEORGHE, conducând un autoturism pe raza localităţii Giarmata, cu o alcoolemie de 0.82mg/l  alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal din Timişoara pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
    
Accidente rutiere

În ziua de 11 ianuarie a.c, la ora 04.50, poliţiştii au fost sesizaţi să se deplaseze în localitatea Cenei, unde a avut loc un accident rutier.
La faţa locului poliţiştii au constatat că ŞTEFAN K., de 37 de ani, din sat Otelec, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localităţii Cenei spre Cărpiniş, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei, a pierdut controlul volanului, a rupt gardul de protecţie al podului ce traversează canalul Bega şi a căzut în curtea unui imobil din localitatea Cenei.  
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a minorului K. ISTVAN, de 11 ani, pasager în autoturism.

În cursul aceleaşi zile, la ora 17.45, conducătoarea auto C. MANUELLA, de 27 de ani, din Timişoara, în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe Calea Aradului din Timişoara, a surprins şi accidentat pietonul P. GRIGORE, de 45 de ani, din comuna Livezile, care traversa strada pe marcajul pietonal, semnalizat cu indicator şi marcaj pietonal.
În urma accidentului, a rezultat rănirea pietonului care a fost transportat a spital.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.