Cronica penala... cu amenzi, petarde si pietoni

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.12.2012 18:52 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Amenzi de peste 65000 de lei

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu lucrători ai Administraţiei Finanţelor Publice şi comisari ai Gărzii Financiare, au efectuat o acţiune în scopul combaterii activităţilor comerciale desfăşurate prin utilizarea de metode evazionist fiscale.
Astfel, s-au deplasat într-un mare complex comercial din Timişoara şi într-un bazar, unde au controlat 365 de societăţi comerciale, verificând documentele de provenienţă a mărfurilor, înregistrarea în evidenţa contabilă a încasărilor şi emiterea documentelor justificative activităţilor de comerţ.
Cu această ocazie  au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.500 de lei, persoanelor juridice care au fost depistate efectuând activităţi de comerţ fără a emite bonuri fiscale, fără a avea afişate preţurile de comercializare ale bunurilor oferite spre vânzare şi fără a  deţine documente de provenienţă a mărfurilor.  
Exemple:
SC N.V. SRL, cu punct de lucru în Timişoara, a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 8000 de lei, pentru faptul că nu emitea bonuri fiscale clienţilor.
Totodată a fost suspendată activitatea societăţii pe o perioadă de trei luni.
SC T.C. SRL, cu punct de lucru în Timişoara, a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5000 de lei, pentru faptul că nu avea afişate preţurile de comercializare ale mărfurilor expuse spre vânzare.

Peste 1200 de petarde confiscate

În două zile, poliţiştii municipiului Lugoj au confiscat peste 1200 de petarde.
La data de 18 decembrie a.c., în  jurul orei 14.45, poliţiştii l-au depistat în piaţa George Coşbuc, pe I. Ştefan, din Lugoj, care avea asupra sa o cutie cu petarde pe care intenţiona să le comercializeze.
În urma controlului efectuat, s-a stabilit că în interior se aflau 709 petarde, fără acte de provenienţă.
În cursul zilei de ieri, la ora 16.45, în aceeaşi piaţă, poliţiştii au depistat-o pe G. Simona, de 26 de ani, din Lugoj, care avea asupra sa o geantă cu mai multe cutii de petarde, pe care intenţiona să le comercializeze.
În urma controlului efectuat de poliţişti, asupra femeii au fost găsite 540 de petarde.
Cele 1259 de petarde au fost confiscate de poliţişti care, în ambele cazuri, au întocmit dosar penal.

Pieton accidentat

La data de  19 decembrie a.c., în jurul orei 21.45, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe strada Calea Şagului.
Deplasându-se la faţa locului, au constatat că B. Monica, de 24 de ani, din Timişoara, a condus un autoturism pe strada mai sus menţionată, iar la intersecţia cu strada Liviu Rebreanu  a efectuat virajul la stânga, accidentând un pieton.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a Marianei C., de 62 de ani, din Timişoara, care se afla angajată în traversarea carosabilului prin loc marcat şi semnalizat corespunzător.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.