Cronica penala... cu peste 1000 de amenzi

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 29.11.2012 17:04 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Reţinut pentru furtul unui autoturism

Timişoara - Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut un bărbat suspect de furtul unui autoturism de pe raza municipiului Timişoara.
În noaptea de 25/26.11.2012, autoturismul VW Eos a fost sustras de pe strada Melodiei, din localitatea Dumbrăviţa, unde se afla parcat.
Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că principalul suspect de comiterea faptei este D. Kalman, de 23 de ani, din Salonta, judeţul Bihor.
Totodată s-a constatat că autoturismul a putut fi sustras deoarece cheia de rezervă a autoturismului fusese sustrasă anterior din incinta locuinţei persoanei vătămate, lipsa acesteia fiind constatată în urmă cu doar câteva zile.
Din verificările efectuate, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, autoturismul sustras, în valoare de aproximativ 85.000 de lei, a fost depistat în cursul acestei zile pe raza municipiului Oradea, abandonat la ieşirea din oraş.
În cauză s-a dispus indisponibilizarea autovehiculului care va fi predat reclamantului.
Tot astăzi, 29.11.2012, a fost depistat şi suspectul care a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

Peste 1000 de sancţiuni aplicate

În data de 28.11.2012, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi au aplicat 472 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 63.465 de lei, ocazie cu care au reţinut 32 de permise de conducere şi şase certificate de înmatriculare.
Conducătorilor auto le-a fost suspendat dreptul de conduce autovehicule, pentru depăşiri neregulamentare, viteză, dar şi pentru neacordarea priorităţii la pietoni sau vehicule, 22 de permise fiind reţinute celor care nu au acordat prioritate persoanelor care se angajaseră în traversarea străzilor.
Nici pietonii nu au scăpat de controalele poliţiştilor, 24 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru traversare neregulamentară.
În urma celor trei zile de acţiune s-a stabilit că nerespectarea vitezei impusă pe anumite tronsoane de drum a constituit principala abatere săvârşită de conducătorii auto, în total fiind sancţionaţi 646 de şoferi pentru viteză, 11 dintre aceştia rămânând pietoni în perioada următoare deoarece au depăşit viteza legală cu peste 50 km/h.
În fiecare zi a acţiunii au fost amendaţi cei care nu au respectat prevederile legale privind efectuarea depăşirii, acordarea priorităţii, cei care aveau defecţiuni tehnice la autovehicule sau cei care nu purtau centura de siguranţă.
În perioada 26-28 noiembrie, poliţiştii au aplicat 1433 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 174.055 de lei, au reţinut 52 de permise de conducere şi 21 de certificate de înmatriculare.

Transporta lemne fără a avea documente şi cu un tractor neînmatriculat

În urma executării activităţilor pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor fără drept de arbori de către poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Găvojdia, la data de 28.11.2012, în jurul orei 04.30, pe raza localităţii Ştiuca, a fost depistat S. IOAN, din comuna Fîrliug, judeţul Caraş-Severin, care transporta, cu un tractor neînmatriculat, cantitatea de cinci metri steri de lemne pentru foc, de esenţă salcâm.
În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul nu deţinea acte de provenienţă pentru materialul lemnos transportat.
Poliţiştii au dispus sancţionarea acestuia cu 5000 de lei şi au dispus confiscarea materialului lemnos.
Pentru că tractorul nu era înmatriculat, şoferului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.