Cronica penala... cu petarde si pietoni

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.11.2012 13:05 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Dosar penal pentru nerespectarea regimului materialelor explozive

 

În urma unei sesizări primite la Secţia 4 Timişoara, poliţiştii s-au deplasat la intersecţia străzilor Ghe. Lazăr cu Circumvalaţiunii, unde au fost depistate mai multe persoane care aruncau cu petarde în staţia de autobus.
Poliţiştii au trecut la controlul bagajelor, iar în rucsacul lui I. F., de 15 ani, din Beregsău Mare, au fost găsite 11 obiecte pirotehnice (petarde) nefolosite.
În baza art.37 pct. 1 din Lg.126/1995 republicată, deţinerea materialelor explozive constituie infracţiune, motiv pentru care au fost întocmite acte premergătoare, cercetările urmând a fi continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Controale la centrele de colectare a fierului vechi

La data de 19 noiembrie a.c., Poliţia Oraş Sânnicolau Mare în colaborare cu ofiţeri din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor Timiş şi comisarii Gărzii de Mediu au executat o acţiune în vederea identificării agenţilor economici care desfăşoară ilegal activităţi de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.
Cu ocazia acţiunii a fost depistat N. Teodor, de 39 de ani, din Teremia Mare, care desfăşura activităţi de colectare a fierului vechi fără a deţine autorizaţie, ascunzând bunul sau sursa impozabilă ori taxabilă.
Poliţiştii i-au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Totodată a fost depistat şi N. Marian, de 28 de ani, din Teremia Mare, care desfăşura activităţi în cadrul unei societăţi de reciclare, fără a deţine autorizaţia de mediu necesară activităţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase. S-a mai putut constata că acesta a achiziţionat cantitatea de 39,5 kg deşeu fier vechi fără a întocmi adeverinţa de primire şi plată, conform prevederilor legislaţiei în domeniu.
Pentru neregulile constatate, reprezentantul firmei a fost sancţionat contravenţional de poliţişti cu amendă de 1000 de lei şi a fost invitat la sediul Gărzii de Mediu pentru dispunerea măsurilor legale.

Suspect de furt identificat de poliţişti

La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 13.05, poliţiştii oraşului Buziaş au fost sesizaţi de T. Ştefănică, din Buziaş, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras o bicicletă din anexa locuinţei.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au depistat pe D. Nicoale, de 59 de ani, din localitatea Grădiştea, judeţul Vâlcea, suspectat de comiterea furtului, iar bicicleta a fost găsită la domiciliul său.
Prejudiciul a fost în totalitate recuperat, bicicleta fiind predată păgubitului.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşiri infracţiunii de furt calificat.

Accidente rutiere

La data de 21 noiembrie a.c. în jurul orei 06.50, poliţiştii Biroului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui accident pe strada Calea Şagului.
Deplasându-se la faţa locului, au constatat că J.Sebastian, de 44 de ani, a condus un autoturism pe strada mai sus menţionată, din direcţia localităţii Şag spre Timişoara, iar la intersecţia cu strada Ovidiu Cotruş, a surprins si accidentat un pieton care s-a angajat în traversarea străzii, prin loc marcat corespunzător, fără a respecta semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului S. ANDREEA, de 23 de ani, din Sânmihaiu Român.
În jurul orei 07.00, C. Zoltan, de 34 de ani, din Timişoara, a condus un autoturism pe strada 16 Decembrie 1989, dinspre strada Calea Şagului spre strada C-tin Brâncoveanu, iar la intersecţia cu strada Iancu Văcărescu nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, care traversa strada regulamentar prin loc marcat şi semnalizat corespunzător.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pietonului P. IOAN, de 19 ani, din localitatea Comloşu Mare, judeţul Timiş.
În jurul orei 18.00, B. Renate, de 28 de ani, din localitatea Ghiroda, a condus un autoturism pe strada mai sus menţionată dinspre strada Calea Sever Bocu spre strada Leandrului, iar la un moment dat a surprins şi accidentat un copil.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a pietonului H. B., de 9 ani, din Timişoara, care era angajat în traversarea carosabilului prin loc nemarcat şi nesemnalizat corespunzător.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşiri infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.