Cronica penala de Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.05.2012 07:39 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Evenimente rutiere în judeţul Timiş

Poliţiştii au fost sesizaţi la data de 07 mai 2012 cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe Calea Şagului din municipiul Timişoara.
Din primele verificări efectuate la faţa locului, poliţiştii au constatat că Vasile C., de 45 ani, a condus un autoturism pe strada Calea Şagului, când a intrat în parcarea unui centru comercial şi a accidentat un pieton care nu s-a asigurat la coborârea de pe trotuar.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui G. Ion, de 75 ani.

În cursul aceleiaşi zile, poliţiştilor le-a fost semnalat prin apelul de urgenţă 112 faptul că în localitatea Albina a avut loc un accident rutier.
La faţa locului a fost direcţionat un echipaj al Serviciului Rutier care din primele verificări efectuate a constatat că C. M. Titus, de 42 ani, a condus un autoturism dinspre localitatea Albina spre localitatea Chevereşu Mare, judeţul Timiş, iar la intersecţia cu D.C. 151 nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autoturismul care circula în aceeaşi direcţie de mers intrând în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui R. C. Mihaela, de 55 ani, conducătorul autoturismului care a virat regulamentar la stânga.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au petrecut aceste accidente rutiere şi pentru tragerea la răspundere penală a celor vinovaţi.

Cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune

În urma activităţilor desfăşurate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, faţă de C. Gabriel, de 44 de ani, din Craiova, judeţul Dolj.
În fapt, C. Gabriel, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Timişoara, a emis, în anul 2006, file cec în favoarea a 5 societăţi comerciale, pentru plata mărfurilor achiziţionate, toate fiind refuzate la plată pe motiv de lipsă totală de disponibil, trăgătorul aflându-se în interdicţie bancară.
Cercetările vor continua pentru stabilirea întregii sale activităţi infracţionale si recuperarea prejudiciului de 349.514,49 lei.

Depistat după ce a sustras o poşetă dintr-un autoturism

La data de 07.05.2012, în jurul orei 17.25, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către B. Oana, cu privire că autoturismul său care era parcat pe strada Lascăr Catargiu din Timişoara, a fost spart.
De urgenţă a fost direcţionat un echipaj de poliţie care din primele verificări efectuate l-au depistat pe N.C., de 14 ani, suspect că a spart geamul autoturismului şi a sustras din interior o poşetă care conţinea bani şi documente personale.
Acesta a fost condus la sediul Secţiei 2 poliţie, unde, în prezenţa mamei sale, poliţiştii i-au întocmit un proces verbal de constatate a infracţiunii de furt calificat.
Cercetările vor fi continuate de poliţiştii Biroului Furturi din Auto pentru documentarea activităţii sale infracţionale.

A fugit la vederea organelor de poliţie

În timp ce efectuau serviciul de patrulare la data de 07 mai a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştii Secţiei 5 au observat pe strada Demetriade din Timişoara, un autoturism care a oprit la vederea lor iar cei trei ocupanţi au început să fugă spre rambleul de cale ferată.
S-a trecut la urmărirea celor trei bărbaţi fiind reţinut conducătorul autoturismului în persoana lui C. Gelu. Din verificările efectuate în bazele de date s-a constatat că plăcuţele de înmatriculare montate pe autoturism erau false, autoturismul nu era înmatriculat în circulaţie, iar acesta nu poseda permis de conducere.
Acesta intenţiona ca spre dimineaţă să se întoarcă după autoturismul pe care îl abandonase şi să îl transporte la domiciliul său din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş.
Faţă de acesta a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195 din 2002.

Depistat la pescuit în perioada de prohibiţie

La data de 07 mai 2012, în jurul orei 11.30, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Sînandrei l-au depistat pe C. Ş. Valentin , de 42 de ani, din localitatea Satchinez, în timp ce pescuia în perioada de prohibiţie cu scule şi unelte interzise de lege (crasnic).
Pe numele său, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie.
Cercetările vor continua.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.