Cronica penala de Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.05.2012 12:12 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

A fost depistat având asupra sa 190 de pachete de ţigări

În jurul orei 11.00, poliţiştii Secţiei 3 l-au depistat în zona Pieţei Iosefin din Timişoara, pe I. D. Gheorghe, de 35 de ani, care avea asupra sa o sacoşă în care se aflau mai multe cartuşe de ţigări.
În urma controlului bagajului au fost depistate 190 de pachete de ţigări cu timbre străine. În valoare de aproximativ 1.520 de lei.
Ţigările au fost ridicate şi predate lucrătorilor din cadrul Direcţiei Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara pentru dispunerea măsurilor legale.

Conducea un motocicletă fără a poseda permis de conducere

În data de 09 mai 2012, în jurul orei 19.30, poliţiştii Biroului Rutier au înregistrat cu aparatul radar un motociclu care rula cu viteza de 85Km/h pe strada Grigore Alexandrescu din Timişoara.
Conducătorul C. Andreas, de 21 de ani, din satul Covaci, judeţul Timiş, a fost oprit pentru luarea măsurii, ocazie cu care s-a constatat că acesta poseda permis de conducere doar categoria B neavând şi categoria A, aferentă vehiculului pe care îl conducea.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte respectivul autovehicul.

A intrat cu autoturismul într-un gard ornamental

În noaptea de 09/10.05.a.c., în jurul orei 01.15, poliţiştilor le-a fost semnalat că pe bulevardul Antenei din Timişoara, în parcarea unui complex comercial, un conducător auto a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de gardul ornamental.
La faţa locului au fost dirijaţi poliţiştii Biroului Rutier, care au constatat că C. A. Norbert, de 21 ani, conducătorul autoturismului, emana puternic vapori de alcool.
În urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal din Timişoara pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Lui C. A. Norbert i s-a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi a rămas fără permis de conducere până la finalizarea cercetărilor în dosarul penal.

A sustras capace de canalizare

În data de 09 mai a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii din Lugoj l-au depistat pe strada Făgetului pe G. M. Nicolae, de 32 de ani, din Timişoara, care avea asupra sa patru capace de canal.
Din discuţiile purtat e cu acesta s-a stabilit că au fost sustrase de pe străzile din localitate şi intenţiona să le comercializeze la un centru de colectare a fierului vechi. Capacele au fost ridicate, iar cercetările vor continua faţă de G. M. Nicolae sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Depistaţi la pescuit în perioada de prohibiţie

La data de 09.05.2012 poliţiştii Secţiei 4 Politie Rurala Peciu Nou împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi un inspector piscicol din cadrul Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, au organizat o acţiune pentru depistarea celor care pescuiesc în perioada de prohibiţie.
În apropierea comunei Giulvăz, a fost depistat T. I. Aurel, de 23 de ani, din sat Cebza, care pescuia ilegal cu o plasă de pescuit tip setcă pe o baltă din zona inundabilă a râului Timiş. Asupra tânărului a mai fost găsită o altă plasă tip setcă , dar pe care acesta nu a mai avut timp să o monteze pe baltă.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei unde i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nedeţinerea licenţei de pescuit şi producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, iar plasele folosite la pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetaţi penal pentru furt calificat

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei 12 Poliţie Rurală Periam, au surprins în flagrant pe N. R., de 17 ani, din Sânpetru Mare şi S. Eugen, de 22 de ani, din Sânnicolau Mare, în timp ce încercau să sustragă 250 de litri de motorină din curtea lui R. Zlatomir, din Sânpetru Mare.
Cei 250 de litri au fost recuperaţi şi predaţi părţii vătămate.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările continuând cu suspecţii în stare de libertate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.