Cronica penala de Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.05.2012 07:46 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

A condus un autoturism deşi nu poseda permis de conducere şi a provocat un accident de circulaţie

La data de 17 mai 2012 , în jurul orei 14.15,poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de circulaţie la intersecţia străzilor Telegrafului cu Renaşterii din Timişoara.
Un echipaj de poliţie a fost direcţionat la faţa locului, iar din primele verificări efectuate s-a constatat că S. I. Ştefan, de 27 de ani, din localitatea Dolaţ, judeţul Timiş, a condus o autoutilitară pe strada Telegrafului din Timişoara şi la intersecţia cu strada Renaşterii nu a respectat semnificaţia indicatorului CEDEAZA TRECEREA intrând în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de S. N. Valentin, de 38 ani.
Din verificările efectuate în bazele de date s-a constat că S. I. Ştefan nu avea permis de conducere iar cel care a fost prezentat poliţiştilor era fals.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoara a conducătorului autoturismului.
Poliţiştii vor continua cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul rutier şi pentru tragerea la răspundere penală a celui vinovat.

Cercetat penal pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, faţă de P. G. Adrian, de 32 de ani, din localitatea Beba Veche, judeţul Timiş.
Acesta, în calitate de producător agricol individual, la data de 05.08.2010, cu intenţie, a semnat în fals două contracte de vânzare – cumpărare a cantităţii de 81,36 tone grâu, declarând cumpărătorilor că se numeşte P. Marin, astfel încât i-a indus şi menţinut în eroare aducând un prejudiciu în sumă de 200.000 lei. Cantitatea de grâu şi mijloacele de transport au fost confiscate de comisarii Gărzii Financiare Timiş. Cercetările vor continua pentru documentarea întregii sale activităţi infracţionale.

Conducea un autoturism neînmatriculat în circulaţie şi fără a poseda permis de conducere

În timp ce desfăşurau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier, la data de 18.05.2012, în jurul orei 04.00, poliţiştii au oprit un autoturism care circula pe strada F.C. Ripensia din Timişoara.
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că C. S. Cosmin, nu poseda permis de conducere, autoturismul nu era înmatriculat în circulaţie, având aplicate plăcuţele de înmatriculare ale unui autoturism radiat.
Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195 din 2002.

Au furat acumulatorii auto

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului Furturi din Auto, i-au depistat pe D. Florin, de 21 de ani şi R. N. Remus, din localitatea Bencecu de Jos, judeţul Timiş, care în noaptea de 26/27.04.2012, au sustras acumulatorii auto din două autoturisme parcate pe străzile Homorod şi Bogdăneştilor din Timişoara.
Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat iar în această dimineaţă vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunerea de arestare preventivă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.