Cronica penala de Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.05.2012 07:48 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Depistată la furat de articole vestimentare

La data de 18.05.2012, în jurul orei 19.20, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către U. Carmen, administrator al unui magazin cu articole sportive situat pe Bulevardul Vasile Pârvan din Timişoara,despre faptul că o persoană a încercat să sustragă mai multe produse de îmbrăcăminte.
Un echipaj de poliţie a fost direcţionat la faţa locului unde a identificat-o pe P.E., de 17 ani, din Timişoara.
Cu ocazia controlului efectuat în bagajul acesteia, au fost găsite 10 tricouri, o pereche de pantaloni şi o bluză în valoare totală de 1.530 lei.
Articolele vestimentare au fost restituite administratorului de magazin, iar P. E. a fost condusă la sediul Secţiei 2 Poliţie unde i s-au întocmit acte de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Ţigări de contrabandă

În timp ce efectuau atribuţiile specifice de serviciu, la data de 18 mai 2012, poliţiştii oraşului Deta, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Victoriei din localitate.
S-a procedat la legitimarea conducătorului auto stabilind că se numeşte M. D. Maria, de 30 de ani, din localitatea Moraviţa, judeţul Timiş, iar în urma unui control sumar în autoturism au fost depistate, pe bancheta din spate, două plase de culoare neagră în care se aflau 399 pachete de ţigări de provenienţă străină, pentru care femeia nu deţinea documentele legale.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi urmează a fi predată Direcţiei Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale Timiş pentru luarea măsurilor legale.

Băuturi alcoolice şi substanţe interzise

În timp ce desfăşurau activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier, la data de 18.05.a.c., poliţiştii l-au depistat pe S. N. Marian, de 21 ani, din localitatea Giarmata Vii, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Vasile Pârvan din Timişoara.
Deoarece conducătorul auto emana puternic vapori de alcool a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele său, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o concentraţie alcoolică este limita legală conform O.U.G. 195 din 2002.

Poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat, la data de 19 mai 2012, pe F. P. Daniel, de 21 de ani, din municipiul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada J.C. Pestalozzi din Timişoara şi pentru că tânărul avea un comportament inadecvat, a fost testat cu aparatul care depistează existenţa în organism a unor substanţe interzise rezultatul fiind pozitiv pentru consumul de Cannabis.
Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Timişoara pentru recoltarea probelor biologice, iar poliţiştii au întocmit faţă de acesta un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care se află sub influenţa unor substanţe cu efect psihotrop.

Cercetaţi penal pentru furt

Poliţiştii Secţiei 1 l-au depistat la data de 19 mai 2012 pe Ş. Stelian, de 52 de ani, suspect că la 17.05.a.c., a pătruns într-un cabinet medical situat pe Bulevardul Revoluţiei din Timişoara de unde a sustras un telefon mobil.
În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii oraşului Gătaia a fost depistat R. O. Marius, de 25 de ani, din localitatea Măureni, judeţul Caraş–Severin, suspect că în data de 18 mai 2012 a pătruns în locuinţa lui J. Petru din localitatea Butin, de unde a sustras o sumă de bani.
Faţă de cei doi suspecţi au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar poliţiştii vor continua cercetările pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale.

Accident de circulaţie în Denta

La data de 19.05.2012, în jurul orei 17.45, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că pe raza localităţii Denta s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.
Din primele verificări efectuate la faţa locului s-a stabilit că K. F. Iosif, de 47 de ani, din Deta, a condus un autoturism pe raza localităţii Denta şi din cauza neatenţiei în conducere a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar R. O. Constantin.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru K. F. Iosif.
Acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Deta unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii i-au întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice conform O.U.G. 195 din 2002.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.