Cronica penala de Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.06.2012 13:43 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Acţiune pe linia depistării participanţilor la trafic care nu respectă prevederile legale

Poliţiştii au desfăşurat, la data de 13.06.2012, în intervalul orar 09.00-14.00, pe raza Municipiului Timişoara o acţiune pentru reducerea evenimentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonale, a conducătorilor de mopede şi biciclete care nu respectă regulile de circulaţie sau a conducătorilor de autovehicule care opresc neregulamentar împiedicând fluenţa traficului rutier.
Deşi acţiunea a avut un caracter preventive, poliţiştii au depistat 99 de persoane care nu au ţinut cont de calitatea de participant la trafic şi au încălcat prevederile legale.
Din totalul de sancţiuni contravenţionale, 32 au fost aplicate pentru pietonii care s-au angajat în traversarea părţii carosabile prin locuri nepermise, 41 pentru cei care şi-au oprit autovehiculele pe segmentele de drum unde acest lucru era interzis fiind dispusă ridicarea a cinci astfel de autoturisme care au stânjenit fluenţa traficului rutier, iar acestea au însumat o valoare de7.920 de lei.
Exemplu: Poliţiştii l-au depistat în cadrul acţiunii pe S. Laurenţiu, de 37 ani, a traversat strada Pop de Băseşti din Timişoara prin loc nepermis fiind sancţionat cu o amendă în valoare de 140 de lei.

Accident de circulaţie la intersecţia străzilor Progresul cu Aluniş din Timişoara

La data de 12 iunie 2012, în jurul orei 20.45, poliţiştilor le-a fost semnalat prin apelul de urgenţă 112 faptul că pe strada Progresului din Timişoara a avut loc un accident de circulaţie.
Un echipaj de poliţie a fost direcţionat de urgenţă la locul evenimentului, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit că B. Romulus, de 59 de ani, din localitatea Chişoda, a condus un autoturism marca pe strada Progresul din Timişoara şi la intersecţie cu strada Aluniş nu a respectat semnificaţia indicatorului ”CEDEAZĂ TRECEREA” intrând în coliziune cu o motocicletă condusă regulamentar de S. Emilian.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui S. Emilian, de 21 de ani, din localitatea Şag, care a refuzat deplasarea la o unitate medicală
Poliţiştii au întocmit un dosar penal şi vor continua cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidental rutier.

Cercetat penal pentru furt şi şantaj

Poliţiştii Secţiei 11 Rurală Sânnicolau Mare l-au depistat, la data de 13 iunie a.c., în jurul orei 15.00, pe S. C. Cristian de 21 ani, din localitatea Teremia Mare, judeţul Timiş, suspect că în urmă cu două săptămâni a sustras un telefon mobil care îi aparţinea lui B. Ioan, de 21 ani din aceeaşi localitate.
În fapt, suspectul l-a contactat pe B. Ioan şi a solicitat o sumă de bani pentru a remite telefonul mobil.
Partea vătămată a sesizat organele de poliţie care au marcat cele două bancnote găsite asupra lui S. C. Cristian.
Pe numele lui, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt şi şantaj.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.