Cronica penala de Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.08.2012 14:51 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Suspect de furt depistat

În data de 20.08.2012 , în jurul orei 16.50, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 l-au depistat şi condus la sediul secţiei pe J.M.Răzvan, de 22 de ani, din comuna Ghilad, care avea semnalmentele unei persoane suspecte de furtul a două telefoane mobile şi un ceas de mână.
Din verificările efectuate s-a stabilit câ în data de 18.08.a.c. suspectul împreună cu persoana vătămată B.R. Marius, de 24 de ani, au consumat băuturi alcoolice într-un bar situat pe strada Mureş, iar când au plecat spre casă, J.M.Răzvan a profitat de faptul că B.R.Marius se afla în stare de ebrietate şi i-a sustras bunurile menţionate mai sus.
Atât telefoanele cât şi ceasul de mână au fost recuperate si predate păgubitului, poliţiştii întocmind dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, au fost finalizate cercetările privind urmărirea penală începută faţă de H.V. Loredana , de 36 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Reamintim că în perioada noiembrie 2010-ianuarie 2011 suspecta, în calitate de administrator la o societate comercială, din Lovrin, a omis, cu intenţie, evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale şi a veniturilor obţinute din comercializarea a 45.400 Kg cartofi şi 18.000 Kg ceapă, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor faţă de bugetul consolidat al statului cu suma de 68.294 lei.
Poliţiştii au făcut propunerea de trimitere în judecată a suspectei.

A fost depistat transportând 10mc de material lemnos cu documente false

În timp ce efectuau serviciul pe DN 68 A, în data de 20 august 2012, în jurul orei 18.30, poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Făget, au depistat pe raza localităţii Margina pe Iosif D.P., de 35 de ani, din comuna Dumbrava, judeţul Timiş, care transporta material lemnos cu un autocamion.
În urma verificărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că bărbatul transporta cantitatea de 10 mc lemn de esenţă fag, fasonat la metru, pentru care nu avea documentele legale de provenienţă.
Ca urmare a celor constate, întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi a fost predată Ocolului Silvic Coşava, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional.
Pentru că din cercetări a rezultat că avizele prezentate de conducătorul auto nu au fost eliberate de către Ocolul Silvic Coşava, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

A intrat în coliziune cu un stâlp şi s-a răsturnat

În data de 20.08.2012, în jurul orei 08.35, în timp ce conducea un autoturism, dinspre Deva spre Făget, pe raza localităţii Coşava, T. G. Constantin, de 21 de ani, a intrat în depăşirea unui alt autoturism într-o zonă unde această manevră este interzisă (interdicţie semnalizată în mod corespunzător prin indicator şi marcaj longitudinal continuu) dar a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a părăsit partea carosabilă prin stânga, unde a intrat în coliziune cu un stâlp de beton, răsturnându-se.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a pasagerilor din autoturism T. Constantin, de 48 de ani şi M. B. Florentina, de 30 de ani, care foloseau centurile de siguranţă.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că niciunul dintre conducătorii auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cauză s-a deschis dosar pentru vătămare corporală din culpă.

Biciclişti ghinionişti

În data de 20.08.2012, la ora 07.00, P.A. Livia de 28 ani, din satul Cenei, a condus un autoturism pe strada Bogdăneştilor, dinspre bulevardul Cetăţii spre strada Circumvalaţiuni, iar la intersecţia cu strada Sibiu, nu a respectat semnificaţia indicatorului „cedează trecerea “, surprinzând şi accidentând un biciclist.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a biciclistului D. Marian de 47 ani, din Timişoara, care a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.
În aceeaşi zi, la ora 13.10 C. Partenie, de 56 de ani, din Timişoara, a condus un autoturism pe strada Felix, iar la intersecţia cu strada Aradului nu a respectat semnificaţia indicatorului ,,cedează trecerea’’ intrând în coliziune cu un biciclist care circula regulamentar, pe drumul prioritar.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a persoanei care se afla pe bicicletă S. Elena de 56 ani, tot din Timişoara.
In ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.