Cronica penala de Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.09.2012 14:09 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Suspecţi furt de combustibil reţinuţi

În data de 20.09.2012 poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Rurală Sânandrei, Postul Satchinez au desfăşurat activităţi specifice care au avut ca rezultat identificarea a doi bărbaţi suspectaţi de furt de combustibil.
În data de 19.09.a.c. C. Ioan, de 44 de ani, din comuna Satchinez şi C.D. Cristian, de 34 de ani, din Timişoara, în calitate de angajaţi la un parc petrolier din localitatea Satchinez, au extras 500 de litri de gazolină în 20 de recipiente din plastic, pe care ulterior au depozitat-o într-o hala, în incinta parcului, cu intenţia de a o valorifica.
Întreaga cantitate de produs petrolier a fost recuperată de poliţişti şi predată păgubitului, iar faţă de suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Persoanele în cauză au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

Suspecţi de furt din locuinţă identificaţi de poliţişti

În data de 20.09.2012 poliţiştii din cadrul Secţiei 2 au identificat două persoane suspectate de furt din locuinţă.
În noaptea de 16/17.09.a.c. B.R. Claudiu, de 22 de ani şi V.P. Marckus, de 21 de ani, ambii din Timişoara, au pătruns într-un apartament situat pe strada Victor Babeş, de unde au sustras un televitor LCD, doua telefoane mobile şi mai multe articole vestimentare, cu intenţia de a le valorifica.
Prejudiciul în valoare de 3000 de lei a fost în totalitate recuperat, bunurile fiind predate persoanei vătămate.
Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, în arestul IPJ Timiş, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe Lângă Judecătoria Timişoara,cu propunere de arestare preventivă.

Peste 90 de permise de conducere reţinute de rutierişti

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în această săptămână, atât pe raza municipiului Timişoara, cât şi în celelalte localităţi din judeţ, în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi creşterea gradului de disciplină în rândul participanţilor la trafic.
Pe principalele căi rutiere a fost folosită aparatura video de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Cu această ocazie au fost întocmite 16 dosare penale pe numele celor care au fost depistaţi conducând autoturisme neînmatriculate pe drumurile publice şi pentru cei care nu posedau permise de conducere.
Totodată poliţiştii au aplicat 675 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 243 au fost pentru conducătorii auto care nu au respectat limitele de viteză impusă pe anumite tronsoane de drum, iar 123 pentru cei care nu au purtat centură de siguranţă pe timpul deplasării.
Au fost reţinute 94 de permise de conducere, 43 fiind ale şoferilor care nu au respectat semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric, iar restul ale celor care, fie nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, fie nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire sau au călcat pedala de acceleraţie prea tare.
Şi în zilele de week-end rutieriştii se vor afla la datorie pentru a preveni şi combate principalele cauze generatoare de evenimente rutiere.

Pieton accidentat

În data de 20.09.2012, la ora 07.50, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Ghiroda.
Deplasându-se la faţa locului au constatat că N. Ilenuţa, de 45 de ani, din comuna mai sus menţionată, a condus un autoturism pe strada Victoria, iar la un moment dat a surprins şi accidentat un pieton care se afla angajat în traversarea carosabilului prin loc nemarcat şi nesemnalizat corespunzător.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pietonului, T.I. Dorel, de 52 de ani, din aceeaşi comună, care nici nu s-a asigurat la traversarea străzii.
Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.