Cronica rutiera cu... pietoni raniti usor si 458 de amenzi

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.05.2013 13:23 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au întocmit 5 dosare penale, conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care nu posedau permise de conducere sau care conducea autovehicule neînmatriculate.
Au fost aplicate 458 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 154 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 65 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.
Totodată au fost reţinute în vederea suspendării 18  permise de conducere, dintre care 7 au fost pentru depăşirea cu peste 50 km/h a limitelor legale de viteză.
Au fost reţinute şi permisele celor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, precum şi  ale şoferilor care nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.
Au fost retrase 7 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autoturisme cu defecţiuni tehnice.
În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
***
La data de 11 mai a.c., în jurul orei 08.41, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier pe strada Take Ionescu din Timişoara.
Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat faptul ca C. Constantin, de 20 de ani, din Dr. Tr. Severin, a condus un autoturism pe strada mai sus menţionată, iar la intersecţia cu strada Renaşterii, a surprins şi accidentat un pieton care traversa strada  pe marcajul pietonal.       
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară  a pietonului  P. Cornelia, de 45 ani, din Timişoara.
***
Tot în aceeaşi zi, în jurul orei 10.52, Ş. Adrian, de 31 de ani din Timişoara a condus un autoturism pe strada Grigore Alexandrescu din Timişoara, iar la un moment dat a surprins şi accidentat un pieton care traversa strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară  a minorului N. A., de 11 ani, din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.