Cum ii vad germanii pe svabi

Scris de Titus Balan | Publicat in 27.05.2013 15:51 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

La sfârşitul lunii ianuarie 2013, Nils Loof a filmat împreună cu 15 studenţi de jurnalistică de la Universitatea din Hanovra un documentar despre Teatrul German de Stat din Timişoara. Pentru acest film studenţii au portretizat două actriţe de teatru şi un student al Facultăţii de Artă Teatrală în limba germană a Universităţii de Vest.
Pentru a putea oferi o imagine cât mai amplă a teatrului, filmul a fost extins prin interviuri cu experţi (precum Dr. Eleonora Ringler-Pascu, coordonatoarea secţiei de Artă Teatrală a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, sau doamna Ida Jarcsek-Gaza, fostul director al Teatrului German de Stat Timişoara), precum şi cu aparţinători ai minorităţii germane şi amatorii de teatru din Timişoara
Studenţii de la jurnalistică nu doar au filmat în Timişoara, ci au şi pus în scenă împreună cu actorii Teatrului German de Stat unele fapte istorice despre oraş şi teatru transformându-le în piese.
Nils Loof a absolvit studiul de Film şi Televiziune la Universitatea din Kassel, cu specializarea în Comunicare vizuală.
În anul 1994, a fondat propria companie de producţie Nils Loof Film. El este un membru permanent al juriului pentru acordarea burselor Cast and Cut şi cameraman de televiziune, film, publicitate şi videoclipuri muzicale.
Din 2009, este profesor pentru management la Universitatea din Hanovra, în cadrul Facultăţii 3 – Mass-Media, Informare şi Design.
Nils Loof a regizat mai mult de o duzină de filme de scurt metraj, filme corporative, documentare şi reclame, pe care le-a şi produs în cea mai mare parte.
Proiecţia filmului va avea loc joi, 30 mai 2013, ora 19, în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timişoara (str. Vasile Pârvan. nr.4A).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.