Curs de mediator

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.11.2012 17:55 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Centrul de Mediere a Litigiilor al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în parteneriat cu S.C. Medierea.Ro SRL, furnizor de formare în domeniul medierii autorizat de Consiliul de Mediere, lansează cursul de formare iniţială în domeniul medierii. 
Conform unor modificări legislative relativ recente, începând cu data de 9 ianuarie 2013, intră în vigoare noi prevederi în domeniul medierii.
Astfel, cei care au deja un proces în desfăşurare sau doresc să deschidă un proces în instanţă în anumite tipuri de dispute, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligaţi să participe la sedinţa de informare privind medierea, conform prevederilor Legii nr. 115/2012 din 4 iulie 2012, lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator.
Disputele vizate de textul de lege se referă la domeniul protecţiei consumatorului, dreptului familiei, litigiilor privind posesia, grăniţuirea, strămutarea de hotare, precum şi la orice alte litigii care privesc raporturile de vecinătate, domeniul răspunderii profesionale, litigiile de muncă izvorâte din încheierea, executarea şi încetarea contractelor individuale de muncă, litigiile civile a căror valoare este sub 50.000 lei şi la infracţiunile pentru care acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate şi împăcarea părţilor înlătura răspunderea penală, cu privire la drepturi asupra cărora părţile pot dispune potrivit legii.
Urmare a abtinerii autorizatiei de mediator, abolventii acestui curs vor avea posibilitatea sa colaboreze cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Centrul de Mediere a Litigiilor al CCIAT.
La cerere acest curs se poate organiza la formarea unei grupe si in alte localitati.
Cursul va fi organizat la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, în perioada 26 noiembrie – 09 decembrie 2012, după următorul program: luni –vineri, între orele 14.00 – 20.00 şi sâmbătă-duminică între orele 10.00-15.00.
Cursul poate fi urmat de persoane cu studii superioare şi 3 ani de experienţă în muncă.
Formator: Zeno ŞUSTAC, Co-preşedinte al Uniunii Naţionale a Mediatorilor din România şi reprezentant al Consiliului Naţional de Mediere pentru Regiunea Vest.
Termen limită de înscriere: 22.11.2012
Reamintim că Centrul de Mediere a Litigiilor al CCIAT a fost lansat în data de 4 mai 2012, ca structură fără personalitate juridică, înfiinţat în baza art. 4 din Legea nr.335 / 2007 a camerelor de comerţ din România şi a art. 22 din Legea nr.192 /2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu respectarea Codului de etică şi deontologie profesională al mediatorilor autorizaţi şi a normelor europene referitoare la mediere. Activitatea Centrului de Mediere a Litigiilor este susţinută de un parteneriat încheiat între CCIA Timiş, Uniunea Naţională a Mediatorilor din România şi Asociaţia Mediatorilor Timiş şi funcţionează pe baza unui regulament şi a unor norme interne de procedură.
Informaţii suplimentare şi înscrieri la tel. 0374-160904, e-mail: medierecciat@cciat.ro, Cristina COROIAN – Secretar Tehnic al Centrului de Mediere a Litigiilor al CCIAT.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.