Cursuri de formare profesionala in zonele rurale

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.04.2012 16:43 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

În perioada aprilie- mai 2012 se desfăşoară activitatea de selecţie a beneficiarilor care doresc să urmeze cursurile de formare profesională din cadrul proiectului POSDRU "Iniţiative Europene de Dezvoltare Rurală – dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale''.În acest sens, echipa de management şi implementare a proiectului a început activitatea de contactare a primăriilor aflate în baza de date, pentru ca, împreună cu reprezentanţii acestor autorităţi locale (primari, referenţi sociali, promotori locali, secretari etc.), să promoveze acest proiect în rândul comunităţii locale şi să-i informeze pe cei interesaţi despre beneficiile sale.

Proiectul este implementat în parteneriat de SC Best Proserv Centre SRL şi UJ CNSLR Frăţia Timiş şi se desfăşoară în cele patru judeţe din Regiunea de Vest (Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara) fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, având contractul de finanţare POSDRU/110/5.2/G/88457 cu o valoare de peste 2.000.000 ron.

Proiectul se adresează unui număr de 200 de persoane din 8 comunităţi rurale/4 judeţe din Regiunea de Vest, în special persoane ocupate în agricultura de subzistenţă şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi managerilor şi angajaţilor din mediul rural, acordând o atenţie deosebită femeilor şi grupurilor defavorizate.
Cursurile de formare profesională vor demara în luna decembrie a acestui an şi vizează următoarele domenii: mecanic auto, contabilitate, securitate şi sănătate în muncă, resurse umane, protecţia mediului, TIC, comunicare în limba engleză şi antreprenoriat rural. Persoanele interesate de participarea la cursuri vor beneficia, începând cu luna august 2012, de servicii de orientare şi consiliere profesională şi antreprenorială.
Participarea la aceste cursuri este gratuită. În plus, pentru a se asigura menţinerea în activităţile de durată a celor cu constrângeri financiare, au fost prevăzute subvenţii, care vor fi acordate pe baza participării la curs. Totodată, participanţii la cursul de antreprenoriat vor fi consiliaţi în realizarea unui plan de afacere detaliat, iar persoanele care vor elabora cele mai bune 30 de planuri de afaceri vor fi consiliate în negocierea de microcredite pe scheme disponibile prin instituţii financiare nebancare.
Acest proiect are o importanţă majoră pentru Regiunea de Vest, deoarece contribuie la îmbunătăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor manageriale şi de marketing ale actualilor şi viitorilor întreprinzători, precum şi ale angajaţilor din mediul rural, susţinând tinerii şi femeile, pentru adaptarea la mediul economic în schimbare şi la provocările globalizării.
Reprezentanţii autorităţilor publice locale care doresc să faciliteze accesul persoanelor din mediul rural la cursurile de formare profesională sunt ivitate să ne transmită datele de contact la adresa de email: iear.fse@gmail.com sau la tel: 0752057772 în vederea iniţierii procedurii de parteneriat în cadrul proiectului “ Iniţiative Europene de Antreprenoriat Rural- Dezvoltarea Resurselor umane din zonele rurale.”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.