Dansuri populare, cantece, prezentari de traditii si obiceiuri...

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 07.06.2014 16:41 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Scoala Gimnaziala nr. 25 din Timisoara, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Consiliul Judetean Timis si Iulius Mall Timişoara organizeaza in data de 11 iunie 2014, incepand cu ora 12.00, la Iulius Mall, a doua ediţie a festivalului interjudetean „Impreuna in Timisoara multiculturala”, la care vor participa elevi din 16 scoli din judetele Timis si Caras-Severin.
Festivalul se va desfasura sub forma de spectacol si se vor putea viziona dansuri populare si cantece romanesti, sarbesti, bulgaresti, indiene, maghiare, frantuzesti, italienesti, germane, spaniole, siriene si ale etniei rome.
Obiectivele festivalului sunt familiarizarea elevilor cu dansurile si cantecele populare ce apartin diferitelor minoritati conlocuitoare, constienzarea elevilor/ parintilor/ tutorilor legali asupra valorilor diferitelor culturi reprezentate prin diversitatea culturala a etniilor, nationalitatilor, din comunitatile scolare si incluziune interculturala.
Legarea de prietenii intre elevii ce apartin scolilor participante la festival.
Valorizarea institutiilor care promoveaza dansul si cantecul popular.
Formarea si dezvoltarea spiritului de „fair-play”, de toleranta si gandire pozitiva in randul elevilor.
Activitati propuse: dansuri populare, cantece, prezentari de traditii si obiceiuri, prezentari de costume traditionale, expoziţie de produse tradiţionale confecţionate de copii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.