Declaratie politica: Sorin Grindeanu

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 25.02.2014 13:10 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Aritmetica tradarii

Am venit in Parlament, in decembrie 2012, cu gandul de a schimba Romania, de a face legi cu care sa functioneze o democratie autentica. Am venit cu misiunea de a construi o tara puternica. Si lucrurile au functionat o buna bucata de vreme.  
Cu toate acestea, in ultima perioada am reusit performanta sa ne indepartam tot mai tare de cel mai important lucru care ne-a coalizat in 2011, acel tel comun care ne-a adus la guvernare, care ne-a oferit o majoritate incontestabila si ne-a dat increderea a milioane de cetateni. Este obligatoriu sa ne amintim de unde am inceput si care era tinta finala pentru ca, ultima perioada arata foarte clar doua posibile directii: fie ca am uitat ceea ce ne-am propus initial, fie ca nu ne mai dorim acel lucru - caz care cred eu ca ar fi profund regretabil si ar aduce prejudicii majore.
Dragi colegi, vreau sa va reamintesc sau sa subliniez, dupa caz, ca USL a luat nastere ca o miscare impotriva dusmanului comun Basescu. Traian Basescu, acel presedinte jucator – premier deghizat in lider absolut – conducator ilegal al acestei tari (conform celor peste 7 milioane de oameni care au votat pentru demiterea lui la referendum), tara care in 2012, prin vot, ne-a oferit noua increderea si care a vazut USL ca pe salvarea din criza servita de guvernarea portocalie in tandem cu presedintele. "Jos Basescu!" a fost principalul slogan al campaniei noastre, la pachet cu un proiect de tara, cu o strategie democratica, bazata pe stabilitate, crestere economica, intarirea institutiilor statului, bunastare, corectitudine si bun-simt. Romania puternica, asta ne-am dorit, asta ne-am propus.
Domnilor si doamnelor, vreau sa nu uitati ca USL a pornit ca alinta pentru Romania, pentru romani. USL trebuie sa ramana asa ! Haideti sa ramanem de partea buna a istoriei, sa continuam ceea ce am inceput, sa ne ducem misiunea pana la capat, sa nu picam in capcana. Personal, din ceea ce am constatat in ultima perioada, mirajul puterii pare ca a sters gradual din orizontul vizual al colegilor liberali cel mai important lucru pe care ni l-am propus in USL: sa schimbam destinul acestei tari !
Daca destructuram ceea ce a functionat in ultimii ani ca cea mai serioasa alianta politica din Romania vom avea de pierdut cu totii, pe toate fronturile. Iar pierderea cea mai mare si cu consecintele cele mai grave va fi la capitolul incredere. Inselarea increderii se numeste simplu tradare.
Va invit sa v-o asumati sau, dimpotriva, daca vreti sa ramaneti solidari alaturi de noi in misiunea de a consolida o Romanie puternica, sa o contestati prin ramanerea in USL.

Sorin Grindeanu
Deputat PSD 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.