Democratia originala loveste din nou - 11

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.12.2011 10:30 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Într-un coşmar (adică vis urât) a apărut o schemă: „Se făcea că în anul 2012 – înaintea sfârşitului calendarului – vor fi alegeri generale în ţară. Campania electorală se anunţa la costuri mai mari ca oricând iar partidul de guvernământ, foarte ambiţios, şi-a propus să mai câştige un mandat.Şeful partidului consimte atacarea bugetului statului şi de către omul său de la revoluţionari (cel care la Revoluţie a fost şeful gărzilor patriotice de la IMGB – remarcate apoi alături de mineri cu deviza ’IMGB face ordine’ – devenit preşedintele Asociaţiei Metrou, având mii de membri). Legea recunoştinţei a început să se aplice doar din ultimul cincinal, beneficiarii fiind îndreptăţiţi la drepturi retroactive. Schema e cu dublu impact: bani pentru partid şi compromiterea revoluţionarilor. Formula de colectat milioane de la noii revoluţionari ar fi: ’te facem revoluţionar, cu condiţia ca drepturile de până acum să rămână cooperativei (asociaţiei / partidului); de acum înainte, indemnizaţia de încasat nu ne priveşte, e a fiecăruia, suntem mulţumiţi cu restanţele’ (la aşa târg, ambele părţi ar fi fericite). A sosit sfârşitul acestui an, banii pentru partid au fost colectaţi de la revoluţionari, aşa că partidul a decis să nu mai acorde indemnizaţii, căci urmează alegeri. Partidul promite că dacă va câştiga, va reporni finanţarea: o rectificare a bugetului este posibilă oricând”.

E interesant că de anul trecut acelaşi vis urât l-au avut mai mulţi lideri ai revoluţionarilor timişoreni şi că de Bobotează – adică 6 ianuarie 2011 – Preşedinţiei şi Parlamentului li s-au cerut oficial investigarea cauzelor; CNSAS îşi face treaba, deconspirând peste o sută de foşti colaboratori ai Securităţii infiltraţi printre revoluţionari, constituind elementele unei reţele; deoarece un revoluţionar la întocmirea dosarului avea nevoie de recomandările altor revoluţionari, ar fi interesant de investigat atât recomandările reciproce pe care şi le-au făcut aceia, cât şi – mai mult – pe cine au recomandat la rândul lor: arborele imposturii. Însă PDL se opune: preşedintele Emil Boc nu vrea să-l demită pe secretarul de stat PDL George Costin, care patronează din partea lui revoluţionarii. Deocamdată nu există intenţii demantelare – mai mult decât declarative – despre „cooperativa” revoluţionară. O bună parte dintre revoluţionari – cei certificaţi până în 1996 – se cunosc între ei. Problema este că nu revoluţionarii, ci prin lege oamenii puterii sunt cei cu „curăţenia”; se pare însă că aceia fac pe dos: se ocupă cu murdărirea, compromiterea revoluţionarilor.
Mai recent, un alt vis urât (coşmar pentru alţii) este: „Arestarea secretarului de stat pentru revoluţionari şi a premierului. Nu demult, prietenul premierului, primarul Clujului, a fost arestat pentru o schemă asemănătoare cu ’cooperativa’ revoluţionară. În acest vis, secretarul de stat pentru revoluţionari ar fi funcţionat pe postul de casierie pentru partid. Premierul – care e din Cluj – nu doar că e şeful în partid, ci e şi al guvernării, patronând astfel o schemă similară celei dezvăluite de DNA acasă la dânsul, practicată de amicul care i-a urmat la conducerea primăriei de acolo.”
Dintotdeauna revoluţionarii au fost incomozi jocurilor puterii; chiar şi visele revoluţionarilor sunt incomode. Situaţia cu revoluţionarii nu va rămâne aşa cum e acum. De alaltăieri, de Ziua României – când eroii trecutului au fost omagiaţi iar eroii prezentului au fost uitaţi – domnul Ioan Cin, preşedintele Forumului Revoluţiei din Timişoara, a intrat în Greva Foamei. De poimâine, alţi revoluţionari din Timişoara vor intra în Greva Foamei. Între timp, ţara se pregăteşte de luna cadourilor şi de sărbătorile de iarnă iar artiştii naţiunii sunt încurajaţi să se preocupe de ceva nobil: salvarea animalelor.


Eugen Gherga
Secretar, Asociaţia de Revoluţionari
„Frăţie, Egalitate, Colaborare, Cooperare”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.