Deschidere temporara a punctului de trecere a frontierei de la Lunga

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.06.2013 16:00 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

La solicitarea autorităţilor publice locale sârbe şi române, cu aprobarea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, în perioada  28 – 30.06.2013, între orele 10.00 - 18.00 (ora României), se va deschide temporar Punctul de Trecerea a Frontierei Lunga (localitate de pe teritoriul României) – Nakovo (localitate de pe teritoriul Serbiei). Scopul deschiderii temporare a Punctului de Trecere a Frontierei este celebrarea  sărbătorii „Ruga localităţii Nakovo”.
Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră să se desfăşoare în condiţii optime.
Cu această ocazie, ITPF Timişoara aminteşte tuturor cetăţenilor români că trecerea frontierei române spre Serbia se poate face în baza un document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport). Posesorii buletinelor de identitate vechi nu le pot folosi la trecerea frontierei.
Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în urmatoarele cazuri:
*în situaţia în care călătoreşte în strainătate însoţit de ambii părinţi;
*în situaţia în care călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o procură notarială a celuilalt părinte, nu mai este necesară declaraţia celuilalt părinte, dacă parintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă, sau a decesului celuilat părinte;
*dacă este însoţit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu aceasta numai dacă persoana însoţitoare prezintă o declaraţie a ambilor părinţi, a părintelui căruia minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau a parintelui supravieţuitor ori a reprezentantului său legal.
Poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane.
Însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, vor trebui să prezinte la ieşirea din ţară şi cazierul judiciar.
Pentru orice informaţie referitoare la trecerea frontierei de stat, se poate suna la numărul de telefon unic 021 - 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.