Deschiderea temporara a unor puncte de trecere a frontierei

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 13.08.2014 14:40 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

La solicitarea autoritatilor publice locale sarbe si romane, cu aprobarea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane, la sfarsitul saptamanii se vor deschide temporar Punctul de Trecerea a Frontierei Foeni II (localitate de pe teritoriul Romaniei) – Jasa Tomic (localitate de pe teritoriul Serbiei), Valcani (localitate de pe teritoriul Romaniei) – Varbica (localitate de pe teritoriul Serbiei) si Lunga (localitate de pe teritoriul Romaniei) – Nakovo (localitate de pe teritoriul Serbiei). Scopul deschiderii temporare a Punctelor de Trecere a Frontierei este celebrarea Sarbatorii religioase romane „Sf. Maria” din perioada urmatoare.
Astfel, aceste PTF - uri vor fi deschise in urmatoarele intervale orare:
Punctul de Trecerea a Frontierei Foeni II - in perioada  14 – 18.08.2014, intre orele 08.00 - 20.00 (ora Romaniei);
Punctul de Trecerea a Frontierei Valcani - in perioada  14 – 24.08.2014, intre orele 09.00 - 20.00 (ora Romaniei);
Punctul de Trecerea a Frontierei Lunga - in perioada  15 – 17.08.2014, intre orele 09.00 - 20.00 (ora Romaniei);

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a intreprins toate masurile necesare pentru ca traficul peste frontiera sa se desfasoare in conditii optime.
Cu aceasta ocazie, dorim sa amintim tuturor cetatenilor romani ca trecerea frontierei romane spre Serbia se poate face in baza un document de calatorie valabil (carte de identitate sau pasaport). Atentionam posesorii buletinelor de identitate vechi, ca nu le pot folosi la trecerea frontierei.
Totodata amintim conditiile de iesire din tara a cetatenilor romani minori. Politistii de frontiera vor permite iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:
*in situatia in care calatoreste in strainatate insotit de ambii parinti;
*in situatia in care calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o procura notariala a celuilalt parinte, nu mai este necesara declaratia celuilalt parinte, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, sau a decesului celuilat parinte;
*daca este insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal.
Poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane.
Insotitorii minorilor, altii decat parintii, vor trebui sa prezinte la iesirea din tara si cazierul judiciar.
Reamintim tuturor participantilor la traficul transfrontalier ca pentru orice informatie referitoare la trecerea frontierei de stat, pot suna la numarul de telefon unic 021 - 9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.